sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Monday, June 10, 2013

beli ke tak?

Assalamualaikum..:)
konfius..konfius..
aku nga konfius sekarang nie..
kofius nak beli ke tak SAMSUNG GALAXY GRAND..haha..
mr tunang aku yg gtw pasal hp nie..
aku terus tertarik nak beli..
tapi tak abes2 dok memikir lagi nak beli ke tak..tak paham betol!


yela..aku nie kn kedekut yg amat..:P
nak beli pon kene pikir 100x..
aduhhh..
susah la nak pikir..
tatau nak beli ke tak..
duit aku da standby..tapi aku still ag dok pikir nak beli ke tak hp nie..
ape ade pada hp nie?
sebab die boleh guna dua sim card..haha..
yg tu mmg paling mustahak sekali..
aku ada dua nombor jadi rasanye mmg sesuai utk aku..
agpon die function die lengkap..
malas la nak cite ape function die..korang baca sendiri la k..
(padahal aku mmg kurang amek tahu pasal function2 nie..haha)
nie haa..baca la kt info nie..


apa pendapat korang? patut ke aku beli..
sape2 yg da pernah guna..
help me~~



Thursday, June 6, 2013

cutiku diisi dengan D.I.Y ku..

Assalamualaikum..:)
hi sume lalink2! 
sejak aku bertunang ritu,aku da start berpikir2 nk buat sendiri aksesori2 utk kawen dengan kata lain D.I.Y la kn..hehe..
halamak..skemanye ayat aku..haha..
aksesori kawen tu bukannye bende2 yg rumit2 mcm pelamin bagai tu..giler ape aku nk wt sendiri.. :P
contohnye cam doorgift, guestbook, props utk photobooth , veil..
yela..bende yang simple2 la kan.. :)
awal kn aku wt..aku bukannya ape wt awal nie..
sbb i ni kn orgnye busy kn..tak sempat nk wt..
cuti sem nie la tempat aku meluahkan segala idea2 yg aku pendam selama nie..
(skema ag ayat..damn!.haha)
da 2 minggu aku sem nie,hampir 80% D.I.Y kawen aku siap..terer tak?well..:P
da la..asyik membebel je sampai bile kn?

ok, nie guest book yg aku wt..cume reben je tak letak ag..
yela..letak reben la baru berseri skit kn..
warna purple..encik kekasih nk warna purple..hehe

 alamak..kantoi tarikhh..haha..sila abaikan ok!

yg nie, props utk photobooth..
sape2 yg dtg,bleyla bergambar dengan props nie.. ^^,



yg nie, veil + shawl nikah nnt..:)
buat sendiri taw..kne percaya ok!

 close up skit..;)


 D.I.Y doorgift aku lupe nk amek gambar..
so kne dtgla majlis nnt ye..baru tau ape yg aku bg..:P

nape aku buat sendiri sume nie?
yg da siap berlambak kt kedai2 pengantin,butik2..
ntahla..tapi aku nakkan kepuasan..
hasil tangan sendiri kott..tersgt la puas tau..
kalau nak rasa kepuasan tu..try la buat..:)

eyhh..ade ag satu..nie bukan utk kawen k..nie hadiah konvo for my abg2 yg dh berkonvo..;D
hasil dr tangan aku,maa,suez n yus..sume menyumbangkan tenaga demi abg2 yg disayangi..cewahhh!huhu..
nie la diee..HEPY KONVO!


cantik tak?? hopefully benda nie sgt bermakna bg mereka2 yg berkenaan..;)

 ehem:: perasaan lain timbul dgn hasil tangan sendiri..never try,never know kn..hehe..


mengidam..

Assalamualaikum..:)
ye..tengok je pada tajuk..
oppss..mengidam? mengandung ke aku??
banyak la korg..haha..ingat orang mengandung je yang nk ngidam2 nie..
i pon boleh ok.. ;D
alaaa..aku ngidam nk beli baju raya je sebenarnya..yela..raya kn bakal menjelang..
nie semua nafsu..nafsu semata2..benci aku! haha..
puasanye lom ag..da sibuk nk raya..
tp standard la kn klu pompuan2 cam i nie kn..awww..( giler geli..kahkah)
aku sgt berminat dengan fesyen2 baju kurung yg Arora Rora perkenalkn..
serius! semua cantik2..aku geram je tgok..
yg beshnye..fashion die lain dari yang lain..:)
nak beli peplum..tapi die lom bkk order lagi..
aishh..memang cantik2..tak caye..meyh aku tunjuk..

nie peplum..
yg aku minat sgt..
boleh mix and match



yg nie kurung moden..
tersgtla cute..


nie plak kurung scallop..
yg nie tersgtla cute,comel +++ ( siap plus2 ag..haha)
aku berkenan sgt..yg nie,mmg ready stok..sape yg minat bley la beli..:)


aku mmg tgah berkira2 nak beli cute scallop nie..
tapi still ag tgu die bukak tempahan untuk peplum..
eyhh..mmg sume aku nak beli la..
sume cantikk..haha..
kain dia,jahitan dia, aku jamin sape yg beli puas hati..
yela..tengokla komen costumer2 beliau..
sume suke fashion die..
tapi mmgla aku nie cerewet gile..sampai sekarang aku berkira-kira nk beli.. :D
harga..ok je..biasa baju cantik kn..
memang saiko gile aku ngan baju2 nie sebab hari2 aku dok bukak pages die semata-mata nak tgok baju-baju die yang cantik nie..hihi
dear sis Arora Rora jgn risau k..i tetap akn beli jgk..hehe..
waiting for me k..;)


ehem :: perangai cerewet  TETAP..haha