sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Monday, November 4, 2013

Safi balqis..:)

Assalamualaikum..
tau tak muke aku da teruk sangat2..
rasa mcm da kembali ke zaman sekolah dulu muka berjerawat..:(
tu la..gatal-gatal lagi pegi cuba produk nie la tu la..
takpon maybe aku taksub sgt nakkan kulit yang cantik dan flawless,tiba-tiba naek balik JERAWAT pastu kering yang teramat sangat..
T.T 
muka aku sbenarnya jarang jerawat nak timbul..cuma ada masalah kulit kusam je..
tapi lepas aku guna COLLAGEN PLUS, muka aku terus naik jerawat..
da la pencuci muka die pedih  mcm kene simbah asid..aish..
nie sume sbb terpengaruh kwn..
muka die nmpak ok lepas guna collagen plus nie..jerawat pon ilang..
aku pakai terus jerawat timbul..haha
mak ngan kakak aku pon tegur kulit aku teruk..
sah2..aku mmg tak sesuai pakai collagen plus..menderita ooo..

sekarang aku guna SAFI BALQIS semula..
sbb mak aku suruh dan mak ckp muka aku da elok pakai safi..haha..
aku pakai KRIM PELEMBAB SIANG SAFI BALQIS ngan SAFI BALQIS 2 IN 1..


Friday, August 23, 2013

Berita Sedih..

Assalamualaikum..
sedekahkan surah Al-Fatihah buat arwah ayh sahabatku yang baru saja meninggal dunia..

sememangnya aku terkejut sgt bila dgr berita nie..
rasa macam baru je ibu die meninggal dunia..
hari ni.. ayah die pula..
aku rasa mcm aku yang ade kt tempat die..
tibe2 aku terfikir..mcmmana kalau jadi kt aku nnt..
tabah ke diri aku nie?
takpon...mcm mana klu masa aku dah tak panjang?
cukup ke amalan aku selama ini?

YaAllah..dialah kwn yang aku teringin sgt nak jadi mcm die..
aku terkejut dgn perubahan die..:))

perlahan2 kayuh sampai ke puncak..;))

 

Tuesday, August 20, 2013

kematangan!!

Assalamualaikum..:)
haiii..malam nie aku dambakan kematangan!!!
haha..
pelik kn ayat tu..
bukan kematangan apa pon, kematangan dalam menulis esei..
ye..memang betul malam nie aku sgt2 ketandusan idea untuk buat esaimen..
waa..help me~~
haiiii..tolongla akal fikiran ku..
kenapa cepat sangat mengalah..puiii..
banyak lagi esaimen menanti nie..
tolongla... T.T

idea..pls come to mama..;)

mulakan dengan bismillah..









 

Saturday, August 10, 2013

Monday, June 10, 2013

beli ke tak?

Assalamualaikum..:)
konfius..konfius..
aku nga konfius sekarang nie..
kofius nak beli ke tak SAMSUNG GALAXY GRAND..haha..
mr tunang aku yg gtw pasal hp nie..
aku terus tertarik nak beli..
tapi tak abes2 dok memikir lagi nak beli ke tak..tak paham betol!


yela..aku nie kn kedekut yg amat..:P
nak beli pon kene pikir 100x..
aduhhh..
susah la nak pikir..
tatau nak beli ke tak..
duit aku da standby..tapi aku still ag dok pikir nak beli ke tak hp nie..
ape ade pada hp nie?
sebab die boleh guna dua sim card..haha..
yg tu mmg paling mustahak sekali..
aku ada dua nombor jadi rasanye mmg sesuai utk aku..
agpon die function die lengkap..
malas la nak cite ape function die..korang baca sendiri la k..
(padahal aku mmg kurang amek tahu pasal function2 nie..haha)
nie haa..baca la kt info nie..


apa pendapat korang? patut ke aku beli..
sape2 yg da pernah guna..
help me~~



Thursday, June 6, 2013

cutiku diisi dengan D.I.Y ku..

Assalamualaikum..:)
hi sume lalink2! 
sejak aku bertunang ritu,aku da start berpikir2 nk buat sendiri aksesori2 utk kawen dengan kata lain D.I.Y la kn..hehe..
halamak..skemanye ayat aku..haha..
aksesori kawen tu bukannye bende2 yg rumit2 mcm pelamin bagai tu..giler ape aku nk wt sendiri.. :P
contohnye cam doorgift, guestbook, props utk photobooth , veil..
yela..bende yang simple2 la kan.. :)
awal kn aku wt..aku bukannya ape wt awal nie..
sbb i ni kn orgnye busy kn..tak sempat nk wt..
cuti sem nie la tempat aku meluahkan segala idea2 yg aku pendam selama nie..
(skema ag ayat..damn!.haha)
da 2 minggu aku sem nie,hampir 80% D.I.Y kawen aku siap..terer tak?well..:P
da la..asyik membebel je sampai bile kn?

ok, nie guest book yg aku wt..cume reben je tak letak ag..
yela..letak reben la baru berseri skit kn..
warna purple..encik kekasih nk warna purple..hehe

 alamak..kantoi tarikhh..haha..sila abaikan ok!

yg nie, props utk photobooth..
sape2 yg dtg,bleyla bergambar dengan props nie.. ^^,



yg nie, veil + shawl nikah nnt..:)
buat sendiri taw..kne percaya ok!

 close up skit..;)


 D.I.Y doorgift aku lupe nk amek gambar..
so kne dtgla majlis nnt ye..baru tau ape yg aku bg..:P

nape aku buat sendiri sume nie?
yg da siap berlambak kt kedai2 pengantin,butik2..
ntahla..tapi aku nakkan kepuasan..
hasil tangan sendiri kott..tersgt la puas tau..
kalau nak rasa kepuasan tu..try la buat..:)

eyhh..ade ag satu..nie bukan utk kawen k..nie hadiah konvo for my abg2 yg dh berkonvo..;D
hasil dr tangan aku,maa,suez n yus..sume menyumbangkan tenaga demi abg2 yg disayangi..cewahhh!huhu..
nie la diee..HEPY KONVO!


cantik tak?? hopefully benda nie sgt bermakna bg mereka2 yg berkenaan..;)

 ehem:: perasaan lain timbul dgn hasil tangan sendiri..never try,never know kn..hehe..


mengidam..

Assalamualaikum..:)
ye..tengok je pada tajuk..
oppss..mengidam? mengandung ke aku??
banyak la korg..haha..ingat orang mengandung je yang nk ngidam2 nie..
i pon boleh ok.. ;D
alaaa..aku ngidam nk beli baju raya je sebenarnya..yela..raya kn bakal menjelang..
nie semua nafsu..nafsu semata2..benci aku! haha..
puasanye lom ag..da sibuk nk raya..
tp standard la kn klu pompuan2 cam i nie kn..awww..( giler geli..kahkah)
aku sgt berminat dengan fesyen2 baju kurung yg Arora Rora perkenalkn..
serius! semua cantik2..aku geram je tgok..
yg beshnye..fashion die lain dari yang lain..:)
nak beli peplum..tapi die lom bkk order lagi..
aishh..memang cantik2..tak caye..meyh aku tunjuk..

nie peplum..
yg aku minat sgt..
boleh mix and match



yg nie kurung moden..
tersgtla cute..


nie plak kurung scallop..
yg nie tersgtla cute,comel +++ ( siap plus2 ag..haha)
aku berkenan sgt..yg nie,mmg ready stok..sape yg minat bley la beli..:)


aku mmg tgah berkira2 nak beli cute scallop nie..
tapi still ag tgu die bukak tempahan untuk peplum..
eyhh..mmg sume aku nak beli la..
sume cantikk..haha..
kain dia,jahitan dia, aku jamin sape yg beli puas hati..
yela..tengokla komen costumer2 beliau..
sume suke fashion die..
tapi mmgla aku nie cerewet gile..sampai sekarang aku berkira-kira nk beli.. :D
harga..ok je..biasa baju cantik kn..
memang saiko gile aku ngan baju2 nie sebab hari2 aku dok bukak pages die semata-mata nak tgok baju-baju die yang cantik nie..hihi
dear sis Arora Rora jgn risau k..i tetap akn beli jgk..hehe..
waiting for me k..;)


ehem :: perangai cerewet  TETAP..haha








Friday, May 3, 2013

tolonglaa..

Assalamualaikum..:(
hari nie aku mmg tade perasaan langsung!
aku nk kongsi masalah,tpi aku tatau ..pada siapa..
tolonglaaa..tolonglaaa..
sesiapa bantula aku..aku nak luahkan segala-gala yg terbuku dalam hati nie..
tolonglaa..

oh my dear blog..

Assalamualaikum..:)
Oh my dear blog..lamenye tak jenguk kamu..
mish u..mish u..mish so much..muuuuaaaahhh..
hahaha..(mood giler)
aku tatau nak cerita apa..
juz rindu sgt nak tulis..tulis jela pape kn kt blog nie..hihi
sebenarnya mmg terlalu2 banyak benda yang berlaku..
dari yang heppi, yg sedih,mcm2 ag la..
tapi rasenye mmg aku tak terdaya nak tulis sumenye.. -.-"
boleh tak aku nk kongsi sekali imbas je apa yg berlaku?
mls nk tulis panjang-panjang..haha

yg hepi :
bertunang ngan kekasih hati (24 mac 2013)

mekap aku peliks! sbb mak andamnye cpt sgt blek..tak sempat tacap2 before majlis..:(


yg sedih :
praktikum kt sekolah yg ade 2 org cikgu lelaki PENYIBUK!
sgt3 menyampah..
serius! aku tak pernah jumpa lelaki yg suka jaga tepi kain org dan suka cari kesalahan org..
so annoyinggggg gilerrr..

take note!
yela..kita tak boleh nk dapat semuanya perfect..
mmg byk aku kene sabar tahun nie..kdg2 aku akan menangis sendiri bila aku terlalu sakit hati, terlalu byk pendam..sampaikan aku sendiri tatau nk cite dgn siapa..
hopefully,
aku dapat lebih sabar lagi..
apa aku mampu buat berdoa byk pada Allah..
tolongla..tolong korg sume..
bgla nasihat kt aku nie..
huh! sgt puas hati bila da luahkan kt sni.. ^.^






Sunday, January 13, 2013

In Sha Allah..

Assalamualaikum..
sekarang aku byk dugaan menimpa aku..
tapi aku bersyukur sbb dugaan nie boleh jadikan aku lebih matang..
aku tatau kenapa dengan diri aku sekarang nie..
aku dapat rasakan sesuatu..sesuatu yang susah nak ungkapkan dengan kata-kata..
perasaan tu kuat sgt..
perasaan tu jadi lagi kuat bila aku tgok kawan aku sendiri berubah sejak mak dia meninggal..
YaAllah..aku rasa sangat tenang bila tgok dia..
rasa nak tgok berkali2..
mungkin lebih tenang bila aku tgok diri aku sendiri mcm tu..
IN SHA ALLAH..
Doakan aku..:)