sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Tuesday, May 31, 2011

gile shopping..

assalamualaikum..=)
huish..mmg berat perangai nie..
huhu..
aku baru je balek dari g shoping nie..
mmg shopping abes..
tiga pasang baju kurung..
ngan dua helai baju muslimah..
yg baju kurung tu harga die 3 pasang RM 100..
hahaha..
murah kan..
tapi serius cantik..
rase cam nk beli 10 je..
(alahai..nafsu..nafsu..)

tue td ade ag godaan dr beg tangan..
cam memanggil2 je rasenye..
nk beli tapi tgok purse pon da nk kosong je..
baek lupekan je..
blom ag nk beli sandal baru..
da2 cukup tue..cukup..ish3..
tapi..
rasenye nie la first time aku beli baju kurung banyak tu..
boros btul la..
hahaha..


the end..


Juvana

assalamualaikum..=)
sape tgok drama juvana semalam?
angkat tangan mcm saye~
huhu
firstly,nk ckp..serius drama nie mmg besh..
sgt2 besh..
(tapi tatau la bg korg kn..)
sebelum2 nie..
aku tak pernah tengok pon drama nie..
sbb kt maktab,malas nak turun blek tv..
tapi time cuti nie berpeluang gak tgok drama nie..
mmg terpukau gak la..
ahaks!

Sinopsis: 
Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun. Daim ditahan di situ hinggalah dia cukup umur kemudian dia akan dibicarakan di mahkamah. Dalam drama ni Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak  warden yang jahat, Raja tak 
memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat.


           Antara pelakonnye ialah Bront Paralae , Izreen Azminda dn Zahiril Adzim..


Selalunye drama melayu sekarang nie byk bertemakan sal percintaan,dunia koperat,seram n cam2 ag la..
tapi drama nie lain skit..
sal kehidupan pelajar di sekolah pemulihan akhlak..
pernah dgr tak sekolah Henry Gurney?
haaa..drama nie di adaptasikan dari kehidupan pelajar sekolah nie la..
yg aku tw,sekolah nie pelajarnye tak ramai..
dan sume pelajar yg masuk ke sekolah nie ade kes tertentu..
contoh..
kes bunuh,rogol,buli ataupun gangsterisme 
Pada pendapat aku,drama nie bagus sbb die byk masukkan nilai-nilai murni n ley jdi pedoman pade sume remaja mase kini..
mmg terbaik..

sile la tonton drama nie..
setiap hari isnin,pukul 9 mlm..

p/s : Zahiril Adzim da brtunang lorh..T.T
semoga berbahagia..=)



the end..


Monday, May 30, 2011

nape mesti ungu??

assalamualaikum sume..=)
ramai da yg tanye aku..
nape mesti warne ungu yg aku minat?
yela..perempuan kn selalunye sinonim ngan warne pink..
tapi aku tak suke pink..
hanye suke ungu..

nape ek?
aku pon tak pasti sebenarnye..
tapi yang pastinye,aku minat warne nie sejak sekolah menengah ag..
time tue form 4 klu tak silap..
nk ringkaskn cite..
aku ngan dak kelas yg len kene hias kelas mase tu (biase la tu kan..huhu)
disbbkan ketua ngan penolong kelas aku tue minat ungu ngan pink..
so,kitorg beli la kain warne pink ngan purple untuk letak kt papan kenyataan..
da siap tampal2 sume..
waaahhh..cukup terbeliak mata aku..
cantik gile gabungan 2 warne nie!!
tapi bagi aku warne purple mmg ag cantik dr pink..
aku pon tatau nape..
hahaha..


cantik kn ppn kenyataan kitorg..cam tadika pon ade..haha
(tibe2 jer pic korg ade skali..waaa..rindu nye..T.T)

Disebabkan aku minat giler ngan warne nie..
byk gak la bende2 milik aku yang berwarne purple..
huhu..

jum usha skit..


laptop n accessori nye..


beg n purse..


dan sandal..=)

sebenarnye byk ag brg aku yg warne purple..
tue blom baju2 aku ag..
yg dalaman ag..

tapi tak payah la upload k..
hahaha..

sampaikan title n template blog nie pon ungu..
aish..ain2 pe nk jdi..

cukup2..sampai sini jer..

the end..

Wednesday, May 18, 2011

demam exam..

demam..demam..demam..
oh..
esok nk exam..
rase otak nie mmg da penuh sgt ngan ilmu..
tinggal nk muntahkan die je..
argggghhh..
tension nye..
makin lame makin semak kepala nie..

harap2 esok dpt jwb ngan baik..^^v


hehe..studi2..

Sunday, May 15, 2011

bersangka baik la selalu wahai kamu..


Salam..
lame da nk post..
tapi tak post2..haha
aku tatau la..
nape sejak semenjak nie aku senang sgt bad mood..
opppss!!jgn ckp yg aku nie period ok..
mungkin banyak sgt pikir kot..
ok2..
bebalik pade topik aku nie..
bersangka baik atau positive thinking..
dalam seminggu nie..
dua kali aku tgok tv,ade rancangan yg ckp sal topik nie..
yg pertama,dalam program Al-Kuliyyah..
yg kedua,dalam drama tajuknye "Elin ke Alin"..
dua2 rancangan nie cite sal mende yang same..
dalam mase yg same,aku dpt la iktibar sikit dari dua rancangan nie..
macam yang aku ckp tadi..
sejak semenjak nie asyik bad mood je..
tatau la pe masalahnye..
tapi bile da tgok due2 rancangan nie..
aku cube gak la berfikiran positif..
mmg susah..tapi seronok..
belajar dari kesilapan..
matlamatnye,nk update diri untuk jd yang lebih baik..
ahakz!

Dari ape yg Ustaz Roslan Bin Mohamed ckp..
Bersangka baik nie penting ag2 pade sape2 yang tengah bercinta ataupun pasangan suami isteri..
sebenarnye bersangka baik terhadap pasangan penting..
walaupun kite curiga..
cubela bersangka baik..
dan selesaikan secara terbuka dengan pasangan masing2..
contohnye,terus terang dengan gunakan komunikasi yang baik..
(waa..pandai cik ain nie ek ckp..haha)
ye..lain dri tu kepercayaan antara satu same lain tu penting..
jgn main terjah je nk tuduh or mara..huhuhu



ag 1,dgn org sekeliling pon kene sangka baik gak..
sbbnye,klu kite bersangka buruk pade org lain,mungkin ia akan berlanjutan hingga mendatangkan fitnah..
haa..kn tak bagus tu..
aku sedar..mmg ramai dari kalangan kite nie camtu kn..
suke sangka buruk kt org..
(termasukla aku..T.T)
mungkin,org yang kite sangka buruk tu ade alasan die yg tersendiri kn?
atau mungkin die tak wt salah pon tapi kite yg tambah2 cite..
kn tak baik tu..



Allah s.w.t berfirman dalam surah Al-Hujurat, ayat 12, yg bermaksud ;


"Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan prasangka, sesungguhnya sebahagian prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu menggunjing atau memfitnah sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang diantara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang. "



Jadi,bersangka baik la sentiase kerana org yg hasad dengki adalah org yang di laknat Allah..


p/s : Tepuk dada,tanye iman..
nie adalah ape yg dapat rumuskan dari kedua-dua rancangan td..^^v 
senyum la selalu kerana senyuman pengubat kedukaan...



Thursday, May 12, 2011

sanggup kah aku?

aku baru je lepas call ayah tadi..
sbb call mak tak dpt,call ayh la plak..huhu..
emm..time call ayh nie yg sedey skit..
(tataula..tibe2 rase sebak semacam walaupun aku tw klu korg bce msti tade feel kot)
tadi call ayh,ckp ngan ayah yg aku nk blek umah..
sebenarnye rituh ayh tak bg blek umah sbb tade sape yg nk anta aku ke mktb hari ahad..
ayah tak bley anta blek sbb umah atuk aku wt kenduri..
lepas tanye ayah bley tak nk blek..
ayh ckp blek la..
aku dgr suare ayh punyela suke..
suare ayh lembut je..
aku agak terkejut gak la..
sbb tak sangka lak ayah bagi blek..huhu..
ag stu,ayah ckp..klu aku tak blek..ayah nk anta bekalan mkanan dari rumah atuk..
ayah siap fikir ag bile nk anta bekalan tu..
sbb takut tak sempat nk anta..
aku sangat2 terharu bile dgr ayh ckp cmtu..

tapi td...
bile dgr suare ayah..
aku baru terfikir..
boleh ke aku jage die bile die da tua nnti..
mampu ke aku nk berbakti pde makayah..
sabar ke aku layan kerenah makayah nnti...

aku hanya mampu berdoa....