sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Friday, June 29, 2012

main masak-masak 2

Assalamuailaikum..:)
nie kali kedua aku main masak2..haha..
hidangan minum pagi..pastri rapuh n kuih tempatan.. :)

hasil yg aku n partner da wt..


puff istimewa dan kuih ketayap rose..huhu..
kuih ketayap tu tak bape nak jd lorhhh..:(

puff istimewa..bentuk 4 segi..hehe


kuih ketayap rose..;)
bajet nak wat inovasi warna..
last2 tak bape nak jdi..:p
 cara balutan salah..hahaha..
(jgn tiru di rumah ye..)
hiasan pon tak kene..haha

minggu dpn wat tart udang berkeju ngan puding coklat strawberi..=)




Tuesday, June 26, 2012

main masak-masak..;)

Assalamualaikum..:)
sebagai student RBT,kami ada subjek masakan..
nama sedap die PENGURUSAN MAKANAN DAN TEKNOLOGI..
nie bley dikatakan subjek feveret aku la..huhuhu..
yela..nie la masenye nak memantapkan ag skill aku dalam masakan..
klu time PPISMP dulu, kitorg masak kene ikut sebijik2 dalam resepi..
tapi sem kali nie,kitorg kene ubah resepi yg sedia ada ikut kreativiti sendiri..
haaa..menarik tak?huhu..
kiranya kitorg kene rekacipta resepi la..wooo..kene kreatif nie..
klu tak sedap camne?
(habisla sape yg makan makanan aku tu..haha)
nasibla..hahaha..:p

hari nie first day masak..
permulaan,madam cheng (lecture) ckp tayah rekacipta dulu..
wt sandwich je dulu..huhu..=.="
sandwich pon sandwich la madam..

cam bese..masak ngan partner dan partner aku,nicholas..=.=
actually,aku tak yakin gak partner ngan laki nie..
emm..tapi bley jela..alhamdulillah nick bg kerjasama ngan baik hari nie..huhu..

nie la hasil aku n partner..:)


sosej cheese roll ngan egg sosej sandwich..
nyummy2..:)





Sunday, June 24, 2012

diri aku apa kau kesah??

Assalammualaikum..:)
tgok..tgok tajuk..garang tak?hehe
kadang-kadang,aku cukup malas dan tak faham dengan orang sekeliling aku nie..
ini tak kene , itu tak kene..
wt tue salah..wat nie salah..
apa pon tak bleyh la!!
oke finela..memang aku nie tak pandai berfesyen,tak pandai nak bergaya..
aku taula..org kt mktb nie da cukup tw da perangai aku yg suke match2 tudung ngan baju lain kaler..
alaaa..klu aku match sekali pon..warna die tak ketara sgtla..
yg jadi masalahnya sekarang..
klu aku pakai tudung kaler lain,baju kaler lain sekali pon..aku ade kacau hidup orang ke?
aku pakai baju tededah-dedah ke?
sakit sgt ke mata tu tgok?..ish tak fhm la..
keje asyik nak MENGATA ORG JE..
kadang2 aku fikir..ok,dorg just gurau..
tapi bile aku tgok,asyik dok mengata je..
apala masalah dorg kn..
apa yg dorg pakai selama nie,ade ke aku ckp pape..
bile pakai mende pelik skit..da kecoh..pastu bawak cite yg bukan2..
ape bende tah..
aku tak fhm laa..
salah sgt ke aku pakai camtu..
ye..aku taw aku cantik..sbb korg jeles kn..
end10x

entry mengada2..haha

Assalamualaikum..:)
Sem baru da bermula..
cam bese.. first week je mesti aku menyampah dan bosan amat sgt dok kt maktb nie..:(
da la jantung hati aku da abes study..so da tak dpt jumpa selalu da kt mktb nie..T.T
klu dulu,dpt dating..bfast same2..jumpe kt koop..jog same2..
sampai kene main kejar-kejar ngan "pak guard" sbb naek kereta berdua..hahaha..
jahat tak?jahat tak?
alaa..bukan jahat laaa..nakal jep.haha..:p
bese la..hidup as student..mmg camtukn..
(ceh..padahal gelabah semcm time tu..hahaha)
Tapi skrg aku da semangat blek da..
Sbb encik kekasih selalu bg nasihat kt aku,support aku..huhu..
Terima kasih sayanggg.. ;)
I Love U so Muchhhh..
tak sabarnyeee nak kawennnn!!!
anak mak gatal nie..hahahaha..


time nie g majlis kawen kwn die..
amek berkat skit..kot2 pasni kitorg lak..Insyallah..:)
doakan kami k!  
end10x






Thursday, June 21, 2012

Garnier dan Biore

Assalamualaikum..:)
time cuti sem ritu,aku teringin sgt nak beli pencuci muka ngan sunblock baru..
yela..muka aku nie bermasalah sikit..
berjeragat,bintik hitam,berparut ngan kulit kusam..=.="
dengan berbekalkan duit bisnes aku,
aku da 'TERBELI'  

BIORE UV PERFECT FACE MILK 

GARNIER PURE ACTIVE


ramai yg ckp dua2 produk nie bagus..
ag2 yg biore uv tue..
lepas je guna produk nie,muka aku da start gatal2..
mula2 aku biarkan je..
then,pakai kali kedua..arggghhh..gatalnye muka..damn! =.="
waaa..muka aku tak sesuai ngan dua2 produk nie..:(
pasnie tanak beli ag da..
agak membazir disitu..T.T










Wednesday, June 20, 2012

Bawal Roses :)

Assalamualaikum..:)

ladieshop.com juga menjual bawal roses <3 <3
4 warna sahaja yg tinggal..;)
bawal yang lembut dan mudah dibentuk..
roses yang kecil dan comel..
grab it NOW!
harga RM 30 tidak termasuk postage..
 kepada yang berminat boleh tinggalkan comment..:)

R 02
GRAY + BLACK
RM 30
AVAILABLE



R 05
SOFT BLUE + LIGHT BLUE
RM 30
SOLD OUT



R 06
BLACK + RED
RM 30
SOLD OUT




R 07
LIGHT RED + RED
RM 30
AVAILABLE



Tudung Bawal 3 Tone Polkadot.. :)

Assalamualaikum.. :)


ada sesiapa minat tak?
TUDUNG BAWAL 3 TONE POLKADOT..:)
warna yg cantik-cantik..
harga RM 25 tidak termasuk postage..
bawal yang mudah dibentuk..
sesiapa yang berminat boleh tinggalkan komen yep..:)
atau kunjungi facebook kami..http://www.facebook.com/ladieshopcom



TB 21
BROWN + GREEN
RM25
AVAILABLE


TB 22
PURPLE + PURPLE
RM 25
SOLD OUT


TB 23 
LIGHT RED +  RED 
RM 25
SOLD OUT


TB 24
BLUE + PURPLE
RM 25
AVAILABLE


TB 25 
PINK + RED
RM 25
AVAILABLE


TB 26
TUQOISE + GREEN
RM25
AVAILABLE


TB 28
DARK BROWN + BLACK
RM25
AVAILABLE


TB 29 
ORANGE + BLACK
RM 25
AVAILABLE


TB 02
PEACE + RED
RM 25
AVAILABLE


TB 06
ELECTRIC BLUE + SOFT BLUE
RM 25
AVAILABLE


TB 07
BLUE + PURPLE
RM 25
AVAILABLE















Da LULUS!!!!!

Assalamualaikum..:)
entry kali nie adalah kesinambungan dengan entry nie..
bley tak aku nak jerit kuat2 
"AKU DAH LULUSSSS!!!!!"
hahaha..
mengarut gila..orang lain da lama da ade lesen tak kecoh pon.. ;P
 arh..tak kesah la orang lain..
yg penting,aku da lulus..wee~
6 bulan aku nak amek lesen..isnin lepas barulah lulus..haha
memandangkan aku da gagal kt 3 penjuru dan kelmarin, aku berjaya wt 3 penjuru dengan baik..cewahh..
pasni,aku da ade lesen da..lega2!
mestila lega sebab malas kot nak ngadap kerani2 yg gediks kt pejabat die tu,
pastu asyik dok menunggu kt litar die..huh..=.="
aku tak la tak suka nak tunggu2 nie..

yeaaahhh..lepas sume da..:)

Wednesday, June 6, 2012

im dead =.=

Assalamualaikum sume..;)
gile bad luck hari nie..
oh..bukan..itu sudah tersurat..:D
ye..hari nie aku baru je settle wt ujian jpj..
settle?settle ke?huh..langsung tak..
sbbnya aku da fail ujian jpj bahagian 2..oh..im dead..=.=
mula2 aku igt nak pecah rekod sbb kakak ngan abg aku buat ujian jpj 2 kali..
rupanya aku pon kene 2 kali gak..badi keturunan ke apa?hehe
mmg #*&^^%*&*! la..kn3..aku da marah..hahaha
mau aku tak marah,kesalahan yg aku buat sikit sgt..sgt3 sikit..
ok..first wt kt bukit lepas..fuh lega..
pastu,wt kt parking..fuh lega ag..
then masuk da tempat 3 penjuru tue..
dalam otak aku pikir,"jap ag mesti settle nie..wehheee!"..
last2..tibe nak undur blek,ABG JPJ tue ckp "awk da fail sbb wt lebih 3 pergerakan"..
uwaa..T.T pehal plak aku ckp..
die ckp aku brek time nak undur tue..
eeeiiii..geram gile aku..kereta pon tak sempat undur time tue aku rasa,gerak pon takk..
camnela die bley cakap camtu..
ok3 fine3!..aku salah tapi bende kecik kot takkan tak bley settle kn..haha..
(sukati je..da slh tanak ngaku plak! =.=)
yela2..da memang suratan kn aku gagal..
seb bek jalan aku lulus..
yg penting,pasni aku akan pastikan yg aku dapat buat 3 penjuru killer tue..
yg peliknya,ramai gile yg tak lulus harini..
aku rase tempat tu cam berhantu pon ade..
yela..tengok2 org tu gagal bukit,pastu ade gagal 3 penjuru..
ramai gile..aku pon tak phm..termasuklah aku yg jdi mangsa tempat berhantu tue..arggghh damn!
mmg MEMBUNUH betol..


haaa.tengokkk..tengok puas2..menyampah gile aku tengok mende alah nie..=.=

ehem:: tuela..len kali tayah nak over confident sgt..hamek sebijik!uwaaa..T.T