sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Friday, December 23, 2011

info DIET 1

Assalamualaikum..=)

Sejak semenjak nie rajin betul aku mengupdate blog nie..
Terlampau banyak sangat idea kot..
idea-idea yg merepek..:)

sebenarnya aku bukan nak cite pasal aku rajin mengupdate ke ape..
tapi nak cite sal diet..hehe..
korang tengah diet tapi teringin sangat nak makan ais krim..
mesti hasrat nak makan aiskrim tue dipendamkan camtu je kan..
TAK PERLU..
sape ckp tgah diet tak boleh makan ais krim?
boleh je makan..
klu takut aiskrim boleh menggemukkan,senang je..
makan aiskrim yang di campur dengan buah-buahan yang korang suka..
lebih banyak buah-buahan lebih baik..
mudah kan..;)


ok,nie adalah aiskrim yang aku makan pagi tadi..
(melampau pagi-pagi da makan aiskrim..haha)
aiskrim jagung yang dicampur dengan potongan epal dan 'Nata De Coco'
sedappp..cubalah..=)

::ehem2:: Chaiyok2..:)

Thursday, December 22, 2011

duniawi dan ukhrawi..

Assalamualaikum..=)

apa khabar kamu-kamu semua?
da makan malam?
hope semua sudah kekenyangan dan ucapkan syukur pada yg Maha Pemberi nikmat..:)
makan sudah..
kesihatan terjaga..
rezeki berlimpah..
kemewahan dikurniakan..
PERNAH tak korg terfikir siapa yang bagi semua nie?
bukan nak ckp orang lain..kdg-kdg,aku sendiri terlupa..
SEBAB APE?
sebab kite terlalu taksub dengan kehidupan duniawi sehinggakan kita terlupa untuk mengucapkan syukur kepada-Nya..
Kita terlupa yang kita akan dihisap selepas kita mati nanti..
Kita terlupa hari AKHIRAT yg akan tiba kelak..
semua orang impikan SYURGA..
SYURGA..
SYURGA..
cuba tanya pada diri sendiri..
BERAPA BANYAK AMAL YANG KITA ADA?
LAYAK KE KITA NAK MASUK SYURGA?
masing-masing tepuk dada tanya iman..

Mengapa?
Bila dugaan datang kepada kita,kita barulah teringat pada-Nya
tapi bile kebahagiaan,rezeki dan kemewahan yang dikurniakan,
kita seolah-olah terlupa akan pemberinya..
Bukan semua orang,tapi kebanyakannya..


Masing-masing ada kekurangan dan kelebihan..
kadang-kadang kita akan rasa terlalu 'Kerdil' bila berhadapan dengan masyarakat..
tapi pernah tak kita terfikir bahawa Allah S.W.T tak pernah memandang pada kekurangan mahupon kelebihan seseorang itu..
yang di pandang-Nya adalah IMAN DAN AMAL..


Hidup di DUNIA hanya sementara,
Hidup di AKHIRAT selama-lamanya..

::ehem2:: bertafakur,tingkatkan iman,lakukan amal soleh..INSYAALLAH ;)




Monday, December 19, 2011

Dialah di hati..;)

Assalamualaikum..:)

Semakin hari semakin berbunga-bunga indah dihatiku..
sekarang,aku benar-benar JATUH CINTA terhadap dirinya..
dia sentiasa buat aku ketawa dan tersenyum..
dia tidak pernah jemu melayan diriku dan sentiasa menemani diriku..
aku senang berkongsi cerita dengannya..
aku tenang bila melihat wajahnya..

aku berdoa agar dia menjadi JODOHKU..
semoga hubungan kami diberkati ALLAH S.W.T dan bahagia bersama selamanya..
I LOVE YOU SO MUCH..


:: ehem2:: waaaa..rindunye!! T.T


Sunday, December 18, 2011

my sis engagement ;)

Assalamualaikum..:)

Alhamdulillah..Tanggal 11.12.2011 kakak aku da selamat jadi tunangan org..
waaa..untungla da ade fiancee~huhuhu..
majlisnye cukup simple tapi sgt meriah..:)
time rombongan pihak lelaki dtg tue,aku mule la berangan yg dorg akan berbalas-balas pantun apa bagai cam drama2 kt tv tu kan..
ceh..tade pon..hahaha..
sekarang straight to the point! ag senang..sbb sume da lapo..hahaha..;P


Pihak lelaki hantar 12 dulang hantaran berbalas dengan 13 dulang hantaran dari pihak perempuan..
warne silver gitu..:)


nie la hantaran dari pihak perempuan..:)
warna pink..blink2!


kakak ku bersama bakal ibu mertuanya..

Ramai jugak rombongan dari pihak lelaki datang..tambah2 ag,yg dtg tue  kerabat org2 jawa..seronok la ayah aku berbesan dengan org jawe..hahaha..
Papepon,Congrate to my sis..=)

klik..klik..
cakkkk!!



haa..aku pon nak gak..;P

::ehem2:: abang da kawen,kakak da ade fiancee..aku ade kekasih je la..;D

kembali normal..hahaha.

Assalamualaikum..=)

kalau nak tau,berat aku dah kembali normal..wakaka
huh..demm la..
ingat lagi tak post aku yg pasal diet tue?
tak igt?
klik SINI :)
maknanya,betul la ape yang aku bace kt majalah RAPI aku tue..
ade info yg  menyatakan,klu kite diet tinggi protein atau dengan kate lain diet tak makan nasi,
diet yg kite amalkan tue SALAH..
YE SALAH..hehe..
maknanye,diet yg aku amalkan salah!
salah sebab tak seimbang..hehe
wohoho..patutlaaa..
so,sekarang aku still berdiet TAPI..
aku da makan nasi da sekarang..



ops! bkn aku lemah dengan nasi..
tidak same sekali..;p

huh..hebat lauk pauk nie..

Tapi..aku nak cuba seimbangkan pemakanan aku..
nasi aku amek lunch time je dengan kuantiti yang sikit..
pastu,mlm aku mkn samada oat atau buah-buahan atau ape2 yang seimbang tapi bukan makan nasi.hehehe..
SENAMAN?
still aku wat..AEROBIK la..
hahaha..
aku suke wat aerobik..enjoy abes!

papepon..Alhamdulillah.aku bersyukur sgt2..
sebab berat aku tak naik walaupun aku dok kt umah tido je kije..hahaha..
well done..well done..

::ehem2:: mak aku naik risau sbb takut aku kurus..hahahaha..:p

Tuesday, December 6, 2011

ALERT : Aku akan NYAMPAH kt seseorang tue bile..

Assalamualaikum..

normal la kn..semua manusia ada perasaan suka,gembira,benci,geram,nyampah,apa bagai ag..
kalau tade bukan manusia la kn..
TAPI
pernah tak korang tgok muke aku benci nyampah plus2 kt korang?
buruk giler tau tak..
klu korang tanak tgok muke NYAMPAH aku kt korang,
sila baca senarai kt bawah nie..
di ulangi MENYAMPAH ok!

Aku akan jadi NYAMPAH kt seseorang tue bile...

1.Suke sgt jaga tepi kain aku..sedangkan diri sendiri tadela bagus mane..damn double triple la.
2.Orang yang suke tiru cara aku.
3.Orang yang suka bangga diri atau diri orang lain sedangkan apa yang dibanggakan tue tak benar sama sekali..
4. Orang yang suka ckp perli2 yg boleh menyakitkan hati..(tak puas hati ckp terus terang..tak payah nak dok perli2..nampor nak??)
5.Suke dok pandang-pandang dari atas sampai bawah dengan pandangan yang cukup tak puas hati..
(yelaa..aku mmg cantik kn..nak pandang2 pehal?)

ok..5 perkara nie da cukup membuatkan aku NYAMPAH..
welldone la klu korang ade sifat nie..
SILALAH..SILALAH BUAT..



Tuesday, November 29, 2011

Barbie In The 12 Dancing Princesses :)

Assalamualaikum..

ramai tak yg berminat dengan filem-filem barbie nie?
especially mestilah gurl kan yang minat..
kalau lelaki minat,emmm..
pelik sikit..huhuhu..
sebenarnya,aku takde la minat sangat dengan barbie2 bagai nie..
nak tau sebab apa aku tak minat?
sbb aku takut die hidup malam2..hahahaha

TAPI
td baru first time aku tengok salah satu filem die kt tv3..
filemnya "Barbie In The 12 Dancing Princesses"
oklah..not bad..
terpukau gak la aku tengok..hehe..
sebab jalan ceritanya menarik dan romantik =)
plus,barbie nie doll yg cantik2,comel..
hero die pon hensem..:P
no wonder la aku pon boleh terpukau..huhu..






hero dan heroin =)






::ehem2!:: cute kn barbie nie..
tapi aku takut woo nak tengok patung dia..
nie sume sbb terpengaruh dengan cerita hantu..=P



Thursday, November 24, 2011

:: mulakan gaya hidup sihat..;) ::

:: Assalammualaikum.=) ::
 hari nie 24 /11/2011,da masuk hari ke-4 aku berdiet.hoho..
mcm tak caya je kan aku yang montel nie nak diet..
sume org ckp..badan aku da nampak ok..
nape nk diet2 ag?
alaa..memang la nmpak ok..
problemnye, aku je yg tak ok..
rase tak selesa ngan badan sendiri..
aku rase cam gemok je..
pastu rase berat je nak kemana2..huhuhu..
before cuti ritu,aku da bertekad da nk diet..
nak buang segala lemak yang menyemak kt badan aku nie..
berjaya ke tak,tue belakang cite..yang penting,aku nak try dulu..=)
(yeah!semangat2.huhu)

diet yg aku amalkan adalah diet tinggi protein,dengan kata lain,aku lebih mkn lauk pauk dri mkn nasi..
haa..ag stu,lauk pauk tue bukan sembarangan,ayam atau ikan yang dimasak kurang minyak,atau lebih baik rebus,bakar atau kukus..tapi klu bakar tue mmg tak la..
sbb oven kt umah aku da rosak..
(waaa..tak dapat nk wat kek..T.T)
tapi tak lupa gak sayur-sayuran ngan buah-buahan..
klu org yg dkt ngan aku,msti dorg tw yg aku nie kurang mkn syur..huhu..
tapi almaklum la nk diet nie..
kne lebihkan sikit mkn sayur..
ade sayur yg aku ley masuk dan ade gak yg tak ley masuk..
yg tak bley masuk tue tak lain tak bukan,
TAUGEH la..=P
Satu peringatan pada aku,apa yg aku mkn sume aku had kn biar tak terlebih..

sebelah malam lak,aku ag suke mkn oat..:)
ia sgt mengeyangkan..



nie die sumber inspirasi ku..
Ayu Raudhah..cantik kan die..blink3!=)
(ade kene mengena ke ngan diet aku?haha)

eyh2..blom abes ag..bkn diet je yg aku amalkan..
aku selangkan diet aku ngan workout gak..
klu tak,tak berhasil la kan nak capai matlamat utama..hehe
aku ag suke wt aerobik kt umah..
mcm2 jenis aerobik aku download dr youtube..
enjoy abes follow dorg..
dorg wt ngan semangat..
aku pon jdi semangat..huhu..

haaa..ade ag yg lebih wt aku semangat..
bile org yg aku syg support aku..
thank you buah hatiku..;)

:: ehem2!:: harap2 aku tak putus asa..
go!go! chaiyok!







Friday, November 11, 2011

:: 11.11.11? ::

:: Assalamualaikum..=) ::

apa ade pada 11.11.11 nie?
ape istimewanya?
baru je tadi aku mengusha fb..
ramai gak yang post status pasal tarikh nie..
yang post pukul 11.11 pagi pon ade..huhu
alaaa..sbb susunan die cantik ngan unik,sume nombor 1,sume orang jadi tak keruan..
yg wish birthday la.
ade yang ckp, klu kita tgok jam kol 11.11 tue ade org rindu kite..
aduhh..macam2 la..mne la dpt tue..;P
relek sudah..tarikh je pon..
maybe tarikh nie jadi tumpuan sbb tarikh nie takkan dijumpe ag kot..

confirm hari nie,ramai yang pilih tarikh nie sebagai tarikh perkahwinan kan..
rasenye tak perlu kot..sbb bagi aku,bende nie sume tak penting pon..
pilih je la tarikh pape pon..janji kawen..kn3?
(alamak..ganas giler ayat aku nie..hahahah..=P)
tapi bagi orang lain penting kot.
(aisshhhh..tak abes2 aku sibuk hal org..hehehehe)

ok.aku ade bce satu article sal tarikh nie..
tapi tak tau la betul tak..
korang nk percaya tak tue terpulang..aku juz kongsi je..=)



::ehem2!:: 15/10 tarikh ape ek?hahaha..

Friday, October 28, 2011

:: kisah hati :p ::

:: Assalammualaikum.=) ::

da lame aku tak menghupdate blog nie.
aku tatau la nk cite ape..
plus aku malas nak on9.huhu.
(Pemalas punye cikgu! =P)

minggu nie..
aku rase hati nie penuh dengan bunga2 indah..
hidup penuh dengan warna warni 
nk tw nape?
rahsie! ^^
hahaha..

tapi aku still takut nak hadapi situasi tue..
still trauma..
klu bley,aku nak elakkan dari sume mende nie terjadi..
tapi aku tak mampu..
sbb aku perlukannye untuk melengkapi masa depan aku..

::ehem2!:: agak2 ley pick up tak aku nk ckp pe..hehehe

jum lyn lagu nie..




Wednesday, October 12, 2011

:: arggghhh.tension!! ::

:: Assalamualaikum..::

nape hari nie aku taleyh nak senyum?
nape2?
aku rase satu beban yang ade dalam kepala aku..
aku benci benda yang sebenarnye mudah tapi jadi complicated..
huh..hari nie aku tak hepi langsung..
aku jadi marah..
marah pade diri sendiri..
marah sebab aku taleyh nak selesaikan problem tue..
ade jalan tapi aku sombong..
aku tanak guna jalan yang ada..
hmmmm..

:: ehem2!:: post kali nie merapu..klu nk bace ley,pastu wt tatau je k..


Thursday, October 6, 2011

my muncit..

Assalamualaikum..
waa..lamenye aku tak mengupdate aku punye blog nie..
segala sampah sarap plus bersawang da  blog aku nie
..haha..
sape tue my muncit?
mesti korang pikir bf aku kan..
Oh!! No..No..No..No
im still single ok..
hahaha
blom tibe masenye ag..=P
nak tw 'my Muncit' tue sape?
try la teka..
die comel,cute,berwarna hijau,kecik jep..huhu..
aku suke tengok die nie..
da teka?da teka?
ok.nie la die..

TADAAAA.!!!!
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

nie la die muncit..
comel tak??hahaha
em..sebenarnye,muncit nie aku wt utk assigment aku dlm subjek SDP..
SDP tue Seni Dalam Pendidikan..
almaklumlakan..nak jdi cikgu nie kne pandai tarik perhatian pelajar,
barulah pengajaran jd seronok..
betul tak?betul tak?huhu.
sebab tue la subjek nie aku ade belajar..=)

ok yg td tue muncit aku..
yg nie lak hasil daripada kawan2 group aku..



kih2..yg ketam tue pelik skit..
sbb besar daripada bangau..haha..

ok sampai sini je..
next time jumpe ag..=)


p/s : doakan aku dpt pointer tinggi..ahaks! =P

Monday, September 5, 2011

Maafkan yang perlu dimaafkan..

Assalamualaikum..
klu nak tahu,aku tengah memotivasikan diri sendiri sekarang nie..
hahaha..
agak buang tebiat gak la..
nape?
jangan tanye nape..hanya aku dan yg ATAS tu je yg tahu..=)

persoalannya :
Perlu ker kite memaafkan kesilapan orang lain?

jawapannya :
sangat2 perlu..sedangkan Allah ampunkan hambanya apatah lagi kite insan yang kerdil nie kan..
salah satu ubat untuk menenangkan diri kita adalah dengan memaafkan kesilapan orang lain sebelum tido..
InsyaAllah,hari esok akan lebih baik dengan hari sebelumnya..
sebaik-baik manusia adalah yang selalu memaafkan kesilapan orang lain..biarpun sebesar mane pun kesalahannya..

emm..agak2nye readers tahu tak nape aku cakap sal mende2 nie sume?
Jujurla..aku still tak bley nak maafkan seseorang nie..
almaklumla..sekarang nie hari raya..
walaupun aku rase yang aku nak maafkan dia..
tapi rasa berat sgt..
aku berdoa sgt aku dapat memaafkan dia dengan hati yang ikhlas bukan terpakse..
nie la salah satu sebabnye..
tapi ade satu lagi sebenarnye..
tapi aku tak bley cite kt sini..
rahsie kerajaan..=)



p/s : cubalah wahai hati..

Wednesday, August 31, 2011

anugerah semangatku..=)

Assalamualaikum..=)
yup..anugerah yang da lme aku nnt2kan..
seronok..
tgok muke die..gelagat die..
walaupun bukan dari benih ku..
tapi aku tumpang gembira..
sgt2 gembira dan bersyukur dengan kelahirannye di dunia nie..

name die..Mohamad Qayyum Fahim..=)
semoga jd anak yang baik dan soleh..
Aminnn...




Tuesday, August 9, 2011

koreanish : Super Junior Comeback 2011..=)

Assalamualaikum..=)
da berbuka ker sume?
klu da,bagus meyh lyn entry nie jap..
tak panjang pon entry nie..
skit jep..hoho..



kepade sesape peminat band korea SUPER JUNIOR nie mesti da tw kn latest news dorg kn..
waa..aku pon bru tw dua tiga hari lepas yg lagu baru dorg da kuar..
da lame aku tggu lagu baru dorg nie..=)
abesla..mmg aku leka la dok melayan dorg je nie..huhuhu

ok..aku tanak buang mase..
tak sabar nak tunjuk kt korg lagu baru SUJU nie..
yg aku baru tw,aku dua lagu baru..
besh..
jom2 tgok jap..=P





tapi dorg tak bape nk dance sgt la..
maybe da penat kot..
yela..masing2 da tua..hahaha..=P

p/s : Aku minat heechul..^^v

Monday, August 8, 2011

"[SEGMEN] Camne korang mula belajar berpuasa dulu-dulu??"

Assalamualaikum..=)
firstly,nk ucapkan mekaseh pade akak Cempaka Sari yg comel nie sbb invite dalam segmen die..huhu..
actualy,baru first time nie aku join segmen2 camni...
(teruja jap..hahaha)
jap2..before tue nak letak banner die dulu..
nnt klu sesape yg berminat ley la join ye..=P


ok..skunk aku nk cite camne aku mule2 dulu belajar pose..heE~
kelakar gak klu igt balik..
alaa..da name pon budak2 ag..tatau pape pon time tu..huhu..
aku rase klu tak silap,aku start belajar pose darjah 2 kot..
huh..selalunye aku pose mase tue mesti tak sampai satu hari..hehe
balek dari sekolah je,mesti aku wt muke seposen plus muke huduh bebagai (nak tarik perhatian mak la konon..haha)
mak pon kesian,bagi aku buka..hahaha..
yg beshnye,lauk setiap kali aku buke tue,mesti lauk telur ngan kicap..
mmg tue je la..
tapi tape..time tue aku tak pikir ape da..janji dapat makan..hoho..=P
teruk benor perangai budak tue kn..kuat mencekik..ahakz!
klu nak jdikan cite,time aku sekolah rendah dulu,aku rase 2 kali je kot yang aku mampu pose penuh..
cehhh..mampu..tak ley bla perkataan tue..hahaha..
yg takley lupe..
dulu,selalu gak la kne bebel ngan mak..
mane tak nye,org suruh puase tanak puase..
See,skrg bile da muda remaja ( eceh!!) ,da takley puase penuh..
yelah,memenuhi keistimewaan wanita la katekan..hahahaha

rasenye tue je la pengalaman aku dulu..=)

p/s baru 8 hari puase,da kire duit raye..hahaha





Ramadan datang lagi

Assalamualaikum..=)
waa..cepatnye mase berlalu..
pejam celik pejam celik..da bulan puase..
rase cam tak sabar je nk raye..hoho..
RAYE???
hahaha..beshnye..dapat duet raye..
perasan..ade ag ke org nk bagi org yang da tua bangka cam aku nie duet raye..=P
huhuhu
papepon,rasenye masih lom terlambat aku nk ucap 
SELAMAT BERPUASA KEPADE SUME..^^v

p/s : yg takley berpuase,jgn mkn dikhalayak ramai k..hoho


tadaaaa..sedap kn..
dugaan..dugaan..hahahaha

Monday, July 25, 2011

picnik time!! : oh..Tioman

Assalamualaikum..=)
huh..sebenarnye aku baru je blek dr picnik ngan bebudak kelas..
picnik kt mane?
kt Pulau Tioman la..
waaa..tp seriusly..besh gile!!
tak sangke plan punye plan..jd gak akhirnye..weE~ ^^v
walaupun malam pertama kitorg sampai kt tioman tu ade masalah ckit..
tapi kitorg same2 settle kn..
da cam adik beradik lak kn..
huhuhu
ok..ape aktiviti yg ktorg wt kt sane?
mcm2 yg kitorg wt..
antaranye..
snorkeling,main bola tampar,mandi pantai,BBQ(tp spoil skit sbb org len yg tolong masakan..hoho)
walaupun agak kepenatan..
tapi seronoknye tak terkate..walllahhh
aku nk upload pic..
tapi lom dpt ag dr mmbr aku..
so next time aku upload k..



chow chin chow!!

p/s:nex time g mane lak yep??huhu



Sunday, July 17, 2011

lelaki gedik !

Assalamualaikum..
nape?pelik ngan tajuk nie?
tade ape nk dipelikkan skrang nie..
mmg ade lelaki gedik nie..
tak caye?tanye aku..haha

jgn salah faham..bukannya aku anti lelaki..
bukan aku tak suke lelaki..
aku jugak aku nk memperburukkan kaum nie..
tapi sungguh..aku cukup tak suke lelaki spesis camni..
bukannye pe..
geram gak kan..asyik perempuan je kan dikatekan gedik..
haaa,amek..kali nie aku da jumpe gedik versi lelaki..
(hahaha..gelak jahat)


sape lelaki gedik nie?nape aku cakap gedik??
meyh aku cite..

yang pertama :
lelaki yang duduk melepak kt kedai mamak atau tepi jalan..sambil smoking dok ngorat perempuan ngan buat bunyi2 yg cam nk panggil tikus..ceh..macho konon la tu kn..
then,bile perempuan tue tak lyn..mule la ckp.."ekeley,igt muke tue cun sgt ker?"
amboiii..ayat mcm mintak kasut high hill lak kan..tw muke tak cun,yg dok sibuk ngorat cam tikus mondok pe kes lak?
gediks!
sebenarnye,perempuan tak suke lelaki wt camtu sbb rase diri dorg cam tak dihormati..same la ngan aku..

yg kedua :
lelaki yang berlagak..nie seyes aku nyampah..kononnya die la yang bagus..die la terer..
pastu,cite kt org yg die la yg pandai segala2nye ntah pekebende bagai..
lelaki gedik!

yg ketiga :
lelaki yang hakikatnye suke jge tepi kain org tapi wt2 cam tak suke amek tahu sal org lain..
da bebelit belit lidah aku nk ckp ayt atas nie..hahaha..senang cite hipokrit la..
lelaki nie ramai gak la aku jumpe..
yela..selalunye orang ckp perempuan suke ngumpat hal org kn..
sebenarnye,sme je..lelaki pon tak kurang hebatnye..


yg keempat :
lelaki yang suke sgt merajuk..alert bende nie..especially,bg nga kapel bagai nie kan..
sbb aku ade pengalaman dgn lelaki yg suke sgt merajuk nie..
waa..mmg tak tahan..bley buat migrain la..
mengalahkan perempuan..perempuan pon same..
klu merajuk tayah panjang2..senang cite,klu gaduh ke pe amek air wuduk..
tenangkan fikiran..ag bagus kn..hoho..
tapi yg penting mmg gedik la lelaki camni..=P

cukup la kot empat je..klu ade ag aku tambah ag k..
kepada lelaki2 yang kt luar sne..
klu terbace blog nie..
jgn la mara k..
just nk buang mende2 yg tak baik..
tak semua org sempurna..
termasuklah aku..
chill beb!=)

Tuesday, July 5, 2011

malang tak berbau..

assalamualaikum..
nape malang tue tak berbau?
tak boleh ke kite hidu die?
kalau berbau,wangi ke busuk agak2nye..
ape la yg aku merepek je nie..haha
actually..nk cite kejadian yg menimpa aku semalam..
citenye bermula begini..(ayat ngade..haha)
cam biase..bangun pagi2 subuh,aku bangun then terus g bilik air nk mandi..
bley dikatekn pg tu mmg malas gile..da la hari isnin..
arh..how dare u isnin..
dlm jadual aku,hari isnin tade kelas pon sebenarnye..
tapi ade assembly ngan tutorial lak..
nyampah btol..
da mood malas,sume jd nyampah..hahaha..
sambung2..dengan mamainye aku berjalan la g bilik air..
sampai bilik air...haaa..nie ag stu aku nyampah..
ramai la plak yg mandi pepagi nie..
selalunye time aku bangun mesti banyak bilik mandi kosong..
pepagi ag aku puas menyumpah serana segala bagai..hahaha..
aku pon tgu la..
ok,bile sorg tue kuar dr bilik mandi..
aku pon ngan pantas nye kaki nie berjalan masuk blk mandi tue sambil gosok2 mata dlm kemamaiannye..
tibe2 nga jalan tue...
kelepekkkkk!!!
(camtu la kot lebih kurang bunyinye)
aku terjatuh smbil terbaring..
mmg sedap..
lantai bilik air nie pesal licin teramat sgt????
habis sume sabun2 aku berterabur..
lencun baju aku..da la air kt lantai tu bau hancing(bau kencing kucing)..eeiiyaks!
seb bek la kt situ sorg je yg nmpak..
ade la sorg minachi yg comey nie nmpak..
die pon terkejut..then tolong aku bangun..
haa..tue la akibat byk sgt bebel ngan nyumpah2 pepagi..
kn da kene..
yg peliknye..semalam sakitnye tak bape nk rase..
tapi hari nie..sakit die..mmg kaw2 punye..
T.T

da dua kali da aku jatuh camtu..
yg first tue ag besh..jatuh tangga..tergelincir gak..haha
klu selalu aku kene camni,alamat hancur la tulang vetebra aku..


p/s : jgn menyumpah dalam bilik air..haha





Monday, June 27, 2011

pelik2 je..

Assalamualaikum..=)
hari nie aku nk kongsi sikit bende2 pelik yg wujud kt dunia nie..
em..tgok la sendiri..


manusia bertanduk..hehe..em..pelik kn..kejadian Allah..


Sekilas pandang memang comel ikan nie..tapi ade kaki ngan tangan..


kembar siam? 


Ikatan kasih pokok..huhuhu..pelik kn..


cuba tengok betul2..pandang sekali cam rama2..pandang byk2 kali?rupe ular pon ade..



sanggup lakukan ape sje demi menyara hidup..


Pelik..da tade kain kot..huhuhu..


merangkak sambil mengemop..kreatif..=)


uhhh..klu mkn,rase sayang selalu..ahaks!


wanita tembikai..pelik2 je..


agak2 selera tak nk mkn?hahahaha


unik..camne nk bace ek..huhu


p/s : no komen..=P

Wednesday, June 22, 2011

hari nie..

Assalamualaikum..
em..tanak post papepon kt entry nie..
sbb..
hari nie perasaan aku bercampur2..
sedih..kecewa..putus asa..tade semangat..marah..pnt dan segala bagai perasaan yg bukan2..
sumenye disebabkan 'hari ini'...

end..

Sunday, June 19, 2011

makan dalam...

assalamualaikum..=)
erkk..nie entry bukan psal makan atau makanan k..
'makan dalam' tue maknenye kecewa la..haha..
mne dpt perkataan tue?
ade la..dari seseorang yg bernama z (bukan nme sebenar)..
kredit to him la..^^v
ok,tak perlu merepek meraban mengarut dan segale 'me' ag..
sebenarnye,nk kongsi sikit video klip lagu2 baru yg aku rasekan mmg sedih didengar dan dilyn..
menusuk kalbu kot..
ag2 bile org yg bercinta putus tengah jln kn..
tue ok ag..klu putus tengah2 highway..
bukan setakat putus..padam sekali..
2 in 1..hahaha

lagu2nye adalah:
(ecececeh..da cam nk sampaikn anugerah la plak..)

yg pertama:
akim dengan lagunye Janji..
video klip die mmg besh n superb..
sedey..aku dpt rase kesedihan pompuan dlm video nie..
(lebey2 la plak aku kn..)


yg kedua:
Dina ft zizan dengan lagunye Selamat Tinggal..
same gak..
video klip die penuh ngan cerita..
ending die sedey bangat..=(


layannn..=)

Saturday, June 18, 2011

ok..da bertunang..tapi perlu ke terlalu vogue sesgt?

assalamualaikum..
minta maaf klu entry kali nie agak menyakitkan hati sesiape sje yg terase..
almaklumlakan..entry nie agak mem'bz bodi' kn diri aku ngan hal org lain..haha..
mmg tak patut sebenarnye..
arhh..tapi lantak la..
tak peduli da..
org kte klu ade tak puas hati tak baek pendam2 kn..
so,kt sni je la aku ley luahkan ketidakpuashatian aku..
(sajer cari pasal ke pe nie?)
sbb rasenye tade org bace kot blog nie..hahahaha

alkisahnye..
ade la baru tdi aku usha2 fb..
tgok2 kt home..saje2 usha ap cite2 menarik hari nie..
ok..kebanyakan nye cite sal keluhan kwn2 aku yg mls nk blek mktb..
settle usha yg tue..
teruskan mengusha yg len lak..
sedang asyik dok menyusha,menyemak,menyibukkan diri ngan hal org len segale bagai..
pappppp!!
ternmpak stu post nie..
alamak..si ehem2 (bukan name sebenar) nie da bertunang lorh..
die nie stu sekolah ngan aku dulu..
tapi..ait..bile msenye beliau bertunang,aku pon tatau..
bile majlis pertunangannye??
(nmpak sgt la aku nie tak ikut perkembangan mereka yg berkenaan..haha)
tak kesahla tu..
then..aku dok usha ag..
tgok gambar beliau lak..
ish2..mmg majlis pertunangan die meletoppp habis..
dgn baju pertunangan die..
ala2 arab gitu..lalalalalalaa..
dengan tema kemerah-merahan gitu..alolololo..
siap ade pelamin bagai..
waaahhh..mmg vouge giler la!!
gaye mcm majlis perkahwinan..
tapi majlis pertunangan jep..
alamak..
tapi perlu ker terlalu vouge sampai camtu?
emm..mungkin byk sgt duit yg tak pakai kot..
tue yg majlis pertunangan bley mantopp gile tue..
erkkk..terus terang aku ckp sbenarnye aku tak bape suke la majlis pertunangan yg terlampau over sgt nie..
bukannye ape..baru majlis pertunangan..
tak perlulah kot tersgt vouge dan popular ala2 artis..
artis tue len la..hehe
artis pon tak se'vouge' nie kot..
(bg sesetengah je la)



bagi aku la kn..majlis pertunangan buat sederhana je da cukup memadai..
janji majlis berjalan dengan lancar..
tapi terpulang la pade beliau kn..
aishhh..apekebende la yg aku bzbodi sgt nie..
cam bagus sgt je..hahaha..=P


p/s : yg penting beliau tue da tunang,yg menulis nie?alahaiii..hampeh..



Tuesday, May 31, 2011

gile shopping..

assalamualaikum..=)
huish..mmg berat perangai nie..
huhu..
aku baru je balek dari g shoping nie..
mmg shopping abes..
tiga pasang baju kurung..
ngan dua helai baju muslimah..
yg baju kurung tu harga die 3 pasang RM 100..
hahaha..
murah kan..
tapi serius cantik..
rase cam nk beli 10 je..
(alahai..nafsu..nafsu..)

tue td ade ag godaan dr beg tangan..
cam memanggil2 je rasenye..
nk beli tapi tgok purse pon da nk kosong je..
baek lupekan je..
blom ag nk beli sandal baru..
da2 cukup tue..cukup..ish3..
tapi..
rasenye nie la first time aku beli baju kurung banyak tu..
boros btul la..
hahaha..


the end..


Juvana

assalamualaikum..=)
sape tgok drama juvana semalam?
angkat tangan mcm saye~
huhu
firstly,nk ckp..serius drama nie mmg besh..
sgt2 besh..
(tapi tatau la bg korg kn..)
sebelum2 nie..
aku tak pernah tengok pon drama nie..
sbb kt maktab,malas nak turun blek tv..
tapi time cuti nie berpeluang gak tgok drama nie..
mmg terpukau gak la..
ahaks!

Sinopsis: 
Daim telah dihantar ke sekolah pemulihan akhlak Wira Bakti iaitu sekolah badan bukan kerajaan semasa umurnya 17 tahun. Daim ditahan di situ hinggalah dia cukup umur kemudian dia akan dibicarakan di mahkamah. Dalam drama ni Raja lakonan Bront Palare akan menjadi watak  warden yang jahat, Raja tak 
memperdulikan Daim (Zahiril Adzim) yang dibuli oleh penghuni asrama yang jahat.


           Antara pelakonnye ialah Bront Paralae , Izreen Azminda dn Zahiril Adzim..


Selalunye drama melayu sekarang nie byk bertemakan sal percintaan,dunia koperat,seram n cam2 ag la..
tapi drama nie lain skit..
sal kehidupan pelajar di sekolah pemulihan akhlak..
pernah dgr tak sekolah Henry Gurney?
haaa..drama nie di adaptasikan dari kehidupan pelajar sekolah nie la..
yg aku tw,sekolah nie pelajarnye tak ramai..
dan sume pelajar yg masuk ke sekolah nie ade kes tertentu..
contoh..
kes bunuh,rogol,buli ataupun gangsterisme 
Pada pendapat aku,drama nie bagus sbb die byk masukkan nilai-nilai murni n ley jdi pedoman pade sume remaja mase kini..
mmg terbaik..

sile la tonton drama nie..
setiap hari isnin,pukul 9 mlm..

p/s : Zahiril Adzim da brtunang lorh..T.T
semoga berbahagia..=)



the end..


Monday, May 30, 2011

nape mesti ungu??

assalamualaikum sume..=)
ramai da yg tanye aku..
nape mesti warne ungu yg aku minat?
yela..perempuan kn selalunye sinonim ngan warne pink..
tapi aku tak suke pink..
hanye suke ungu..

nape ek?
aku pon tak pasti sebenarnye..
tapi yang pastinye,aku minat warne nie sejak sekolah menengah ag..
time tue form 4 klu tak silap..
nk ringkaskn cite..
aku ngan dak kelas yg len kene hias kelas mase tu (biase la tu kan..huhu)
disbbkan ketua ngan penolong kelas aku tue minat ungu ngan pink..
so,kitorg beli la kain warne pink ngan purple untuk letak kt papan kenyataan..
da siap tampal2 sume..
waaahhh..cukup terbeliak mata aku..
cantik gile gabungan 2 warne nie!!
tapi bagi aku warne purple mmg ag cantik dr pink..
aku pon tatau nape..
hahaha..


cantik kn ppn kenyataan kitorg..cam tadika pon ade..haha
(tibe2 jer pic korg ade skali..waaa..rindu nye..T.T)

Disebabkan aku minat giler ngan warne nie..
byk gak la bende2 milik aku yang berwarne purple..
huhu..

jum usha skit..


laptop n accessori nye..


beg n purse..


dan sandal..=)

sebenarnye byk ag brg aku yg warne purple..
tue blom baju2 aku ag..
yg dalaman ag..

tapi tak payah la upload k..
hahaha..

sampaikan title n template blog nie pon ungu..
aish..ain2 pe nk jdi..

cukup2..sampai sini jer..

the end..

Wednesday, May 18, 2011

demam exam..

demam..demam..demam..
oh..
esok nk exam..
rase otak nie mmg da penuh sgt ngan ilmu..
tinggal nk muntahkan die je..
argggghhh..
tension nye..
makin lame makin semak kepala nie..

harap2 esok dpt jwb ngan baik..^^v


hehe..studi2..

Sunday, May 15, 2011

bersangka baik la selalu wahai kamu..


Salam..
lame da nk post..
tapi tak post2..haha
aku tatau la..
nape sejak semenjak nie aku senang sgt bad mood..
opppss!!jgn ckp yg aku nie period ok..
mungkin banyak sgt pikir kot..
ok2..
bebalik pade topik aku nie..
bersangka baik atau positive thinking..
dalam seminggu nie..
dua kali aku tgok tv,ade rancangan yg ckp sal topik nie..
yg pertama,dalam program Al-Kuliyyah..
yg kedua,dalam drama tajuknye "Elin ke Alin"..
dua2 rancangan nie cite sal mende yang same..
dalam mase yg same,aku dpt la iktibar sikit dari dua rancangan nie..
macam yang aku ckp tadi..
sejak semenjak nie asyik bad mood je..
tatau la pe masalahnye..
tapi bile da tgok due2 rancangan nie..
aku cube gak la berfikiran positif..
mmg susah..tapi seronok..
belajar dari kesilapan..
matlamatnye,nk update diri untuk jd yang lebih baik..
ahakz!

Dari ape yg Ustaz Roslan Bin Mohamed ckp..
Bersangka baik nie penting ag2 pade sape2 yang tengah bercinta ataupun pasangan suami isteri..
sebenarnye bersangka baik terhadap pasangan penting..
walaupun kite curiga..
cubela bersangka baik..
dan selesaikan secara terbuka dengan pasangan masing2..
contohnye,terus terang dengan gunakan komunikasi yang baik..
(waa..pandai cik ain nie ek ckp..haha)
ye..lain dri tu kepercayaan antara satu same lain tu penting..
jgn main terjah je nk tuduh or mara..huhuhu



ag 1,dgn org sekeliling pon kene sangka baik gak..
sbbnye,klu kite bersangka buruk pade org lain,mungkin ia akan berlanjutan hingga mendatangkan fitnah..
haa..kn tak bagus tu..
aku sedar..mmg ramai dari kalangan kite nie camtu kn..
suke sangka buruk kt org..
(termasukla aku..T.T)
mungkin,org yang kite sangka buruk tu ade alasan die yg tersendiri kn?
atau mungkin die tak wt salah pon tapi kite yg tambah2 cite..
kn tak baik tu..



Allah s.w.t berfirman dalam surah Al-Hujurat, ayat 12, yg bermaksud ;


"Hai orang-orang yang beriman, jauhilah kebanyakan prasangka, sesungguhnya sebahagian prasangka itu adalah dosa dan janganlah kamu menggunjing atau memfitnah sebahagian yang lain. Sukakah salah seorang diantara kamu memakan daging saudaranya yang sudah mati? Maka tentulah kamu merasa jijik kepadanya. Dan bertaqwalah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang. "



Jadi,bersangka baik la sentiase kerana org yg hasad dengki adalah org yang di laknat Allah..


p/s : Tepuk dada,tanye iman..
nie adalah ape yg dapat rumuskan dari kedua-dua rancangan td..^^v 
senyum la selalu kerana senyuman pengubat kedukaan...



Thursday, May 12, 2011

sanggup kah aku?

aku baru je lepas call ayah tadi..
sbb call mak tak dpt,call ayh la plak..huhu..
emm..time call ayh nie yg sedey skit..
(tataula..tibe2 rase sebak semacam walaupun aku tw klu korg bce msti tade feel kot)
tadi call ayh,ckp ngan ayah yg aku nk blek umah..
sebenarnye rituh ayh tak bg blek umah sbb tade sape yg nk anta aku ke mktb hari ahad..
ayah tak bley anta blek sbb umah atuk aku wt kenduri..
lepas tanye ayah bley tak nk blek..
ayh ckp blek la..
aku dgr suare ayh punyela suke..
suare ayh lembut je..
aku agak terkejut gak la..
sbb tak sangka lak ayah bagi blek..huhu..
ag stu,ayah ckp..klu aku tak blek..ayah nk anta bekalan mkanan dari rumah atuk..
ayah siap fikir ag bile nk anta bekalan tu..
sbb takut tak sempat nk anta..
aku sangat2 terharu bile dgr ayh ckp cmtu..

tapi td...
bile dgr suare ayah..
aku baru terfikir..
boleh ke aku jage die bile die da tua nnti..
mampu ke aku nk berbakti pde makayah..
sabar ke aku layan kerenah makayah nnti...

aku hanya mampu berdoa....