sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Wednesday, October 24, 2012

bencinya eyebag..:(

Assalamualaikum..

sejak seminggu nie,aku rasa mata aku nak berkelip2 je sentiasa..pastu asyik nak gosok mata je..
apesal ek?
maybe sebab aku bawak moto kot..asyik masuk habuk je time ride tu..
haaa..cakap pasal moto..aku lupe nak tunjuk skuter aku..huhu..:D
next entry nanti aku cite k pasal skuter aku tu..
pink kaler tau~~ haha

balik pada cite mata aku nie..nape ntah..kadang2 aku tak selesa..asyik nak bergosok mata je..
da la mata aku ade skit kedutan..da macam orang tua da...arggghhh tak suke btol!
pastu ade eyebag lak tu..nak cakap tak cukup tido,aku rasa aku da terlebih tido da nie..haha
mana taknya kelas da abes,nie duduk umah lak..haaa.memangla byk tido..:P



nampak tak ade kedutan bawah mata aku..ade eyebag jugak keliling mata..tak cantik la..:(

aku ada cari info dari google..biasala klu bab2 nak cantikkan diri rajin btol cari sumber..klu assignment?hehehe..=.='

lepas da baca tu,aku rasa aku da tau nape mata aku jadi cam kt atas tu..

1.Sebab selalu gosok mata
2. Banyak tido
3.kurang zat (aku kurang makan sayur..haha)
4.lama mengadap laptop

semua nie mmg selalu sgt aku buat..sgt3 selalu..lagi2 sbb first tu..
kadang2 encik kekasih marah sbb asyik gosok mata je.. =.='

sekarang nie aku da buat rawatan ikut info yang aku dapat tu..

1. Buat urutan mata
................................................................................
Caranya, dengan jari tengah lakukan pengurutan dari bahagian tengah kelopak mata ke arah luar, kemudian bergerak ke sudut mata bahagian dalam. Lakukan pengurutan serupa untuk kelopak mata bahagian bawah. Terakhir, urut pangkal hidung dari atas ke bawah. Lakukan sebanyak 5 kali.
- sumber google-
................................................................................
masa cuci muka,memang aku cuci dgn bersih sebersihnye..pastu,sambil2 tu aku buat urutan kt mata supaya aliran darah sekitar mata tu berjalan lancar..:) seyes,bila aku buat urutan nie,aku rasa relax sgt3..
time malam pulak,aku sapu KRIM KONTUR MATA SAFI RANIA GOLD pada mata dengan urutan yg sama..



2. Guna masker

aku baru je try semalam masker untuk mata nie..tatau la berkesan ke tak..hehe..
bila pakai tu mmg rasa relax sgt dan lepas pakai akan rasa tegang dan segar pada bahagian mata..
cam biasa,sebelum pakai kena cuci muka sebersihnya dan lebih elok pakai malam..


aku baru je guna 2 langkah nie..klu berkesan,alhamdulillah..:)
insyallah akan update result klu berjaya..hehe
klu tak,cuba lagi rawatan lain.. ^^v








Monday, October 22, 2012

jalan-jalan together-together..:P

Assalamualaikum..:)

Dalam kesibukan aku berpraktikum,maa ngan yus ajak g legoland..
Waaa..byk duit korang ajak aku g legoland??
mentang2 baru bukak..
haha..
tapi sebenarnye dorg dpt tiket free utk cikgu2 skolah..then dorg dapat g ngan murid ngan cikgu2 skolah dorang..bile dorg g tu,dapat free ag 4 keping tiket setiap sorg...
haaa.sbb tu la dorg ajak aku ngan suez sekali..
erk..faham tak aku cite ape nie?hahaha..belit2 aku rasa..-.-"
tak kisahla..yg penting,kitorang g dgn TIKET FREE...:P
jgn jelesssss~

mula2 decide aku ngan suez tanak g..sbb ade mcm2 problem..
dgn transport tade,masa tade..sbb tiket tue untuk hari isnin je..duet plak tade hal ok je..sbb tiket free kn..hahaha..
 pastu bincang punye bincang jadi plak sbb sayangla..bukan senang nak dapat tiket free..haha (mengade nak ulang banyak kali)
aku ngan suez plan baik punye sbb aku ajak encik kekasih aku sekali..jadi masalah transport settle serta merta..huhu..:D
then..jadila kitorg g LEGOLAND!! :)
(excited lebih....)


gambar permulaan.."Selamat datang ke Legoland" hehe promote skit..:)


masuk2 aku nampak banyak gile reptlika yg diperbuat dari lego..
tempat die mmg besar dan menarik..tapi banyak jugak yang tak siap lagi..:(
mula2 sekali,kitorg masuk satu game nie..
alaa..game die cam cawan pusing2 cam kt fun fair tu..
pastu kitorg try roller coaster lak..
mula2 aku exited gak nak naek sbb tak pernah naek pon before nie..
tapi..bile da tibe kt atas tue aku da mula kecut...arggghhh..-.-"

gambar bwh nie tengah beratur tggu naek roller coaster..:)
muke cover..padahal nga kecut..hahaha


lepas naek je tobat aku tanak naek lagi...taknakkkkkkk!!!.. T.T

then aku ngan kawan2 sume da berpecah..jln asing2..sbb ade yg nak naek roller coaster ag..
ape ag aku pon tarik encik kekasih jgn naek lagi..haha..

aku ngan encik kekasih jalan2 tgok reptlika lego..haa.tgok sendiri la gambar2 nie..mls nak cite panjang2..hehe



reptilika Bandaraya JB..TERBAEK!


haa.tgok..benci aku yg belakang tu..huh.

Taj Mahal..


Singapore kottt.. hehe

daaa..jum balek..:D


legoland besh sbb?
-byk reptilika lego
-byk game (bg org yg suke je..aku takkk.haha)

tak besh sbb?
-byk lagi tempat2 dlm legoland tu yg belum siap




so,aku syorkan bagi yg suke game2 yg menggadaikan nyawa,silalah pergi..hehe





Sunday, October 21, 2012

cikgu ain..

Assalamualaikum..

Buat kedua kalinya aku jadi cikgu sekolah..
walaupun hanya 2 bulan,tapi penatnye mcm bertahun2 da jdi cikgu..huhu..
memang silapla sape yg ckp jdi cikgu nie senang..arh..try ngajar dulu baru korg tw..
penat bukannye ape..penat wt rph yg pnjg berjela..nak2 klu buku rph kne hantar ari jumaat..
lenguh tgan nak menulis tuk ari isnin..:(
klu ade 3 kls..nasibla..hidup mmg taley wt ape da..ngadap mende alah tu jela..waaa..

hehe..tapi jadi cikgu nie seronok gak sbb mcm2 kerenah budak2 nie..
yg degil jgn ckp..yg skema ade..yg suke cari perhatian pon ade..haaa..ini ramai..
yg kelakarnye,ade yg panggil aku cikgu najwa latif la,ade yg panggil cikgu ainan tasnem la..
siap suruh aku nyanyi lagu dorg lagi..aduiii..
mcm2 budak2 nie..hahaha

aku suke cikgu2 kt sk seri alam 2..
sporting,besh,bley wt kwn..:)
tapiiiii..jgn silap..tak sume yg baik..ade gak yg "BERTOPENG"
tak kesahla..yg penting,baik aku jadikan contoh..yg tak baik tu,tutup mata je la..kan3?hehe.

oh yeah..bile cikgu ain da beraksi..:)


 kelas 5 Neptune..yg sporting habis! <3


 4 marikh..dorg nie sgt meriah..suke sgt klu aku buat game..:)


4 Zuhal..degil sikit..tpi dorg la dok cari aku,mintak maaf kt bilik guru..huhu..lucu..




kak ita..:) selalu bersembang2 ngan die..sgt3 sporting! 
byk bantu aku dlm prktikum..aku pon byk bantu die..huhu..last2 die blanje mkn pizza..
terkilan sbb tak bg present tanda terima kasih kt die..
sorry kak T.T



haaa..amek..baru dua bulan,da dpt hadiah macam2 dari murid..:)



hasil tangan aku dan suez...sebenarnye ade 4 mural yg kitorg wt kt sekolah nie..2 kt library..2 kt bengkel..
tapi yang kt library tue just lukis je yg cat budak2..huhu..:p
hat nie tak siap cat sepenuhnye ag..



mural kt bengkel..tak siap..tak sempat amek gambar yg da siap..hehe..:P


yg da siap..:)

 
aku harap satu hari nanti aku jadi cikgu cemerlang..tak cemerlang pon tape la..janji terbaik..:))
aminnnn..


anak encik ali da 22 tahun!

Assalamualaikum..

yeahh..Oktober dtg lagi!!!
special sgt ke bulan oktober nie?
mestila special..bulan yang paling penting dalam hidup aku..
bulan yang memulakan aku melihat dunia..:)
"SELAMAT HARI LAHIR CIK NIA RUN.."
22 tahun sudah..hehe..tapi perangai tak matang2..macam budak2 lagi..
waaa..rasa macam tak caya umur nie da 22 tahun..
macam baru semalam je duduk dalam perut mak,masuk sekolah tadika,main pondok2..
skrang da besar panjang..tapi still tak sedar2 diri..da boleh kawen da awak tu ain..haha..

besh sgt bila umur da 22 tahun nie da dapat anak saudara yang superb COMEL..
alhamdulillah..:)
anak sendiri Insyaallah tak lama lagi..hehe..aminnnn..
Bila umur da makin meningkat nie..macam2 da kene fikir..
kene fikir masa depan..masa depan..
cakap pasal masa depan,aku taktau samada aku da bersedia nak terima tanggungjawab ataupun tidak..
kadang2 bersedia..kadang2 takk..
ok stop sampai situ.. :)

Tahun nie aku sambut birthday dgn family ngan buah hati..
dgn kawan2 tak sambut lagi..sebab masing2 tade duit dan memang plan nak sambut tahun depan je sekali dgn birthday maa ngan sue z..sekali je senang..hapening sikit dan jimat..hehe..

sebenarnya aku tak kisah pon sambut ke tidak..
sbb aku bersyukur Allah da bagi nikmat hidup selama 22 tahun..:)
family aku cukup simple..selalunya mak suke masak sedap2..
alaaa..mak masak pape pon sedap..huhu..
hari tu,mak masak ayam tua masak kari..tadela sambutan yang hangat,,huhu..
tapi mak ayah igt pon da ok..:)
yg beshnye sbb ade qayyum..
Hadiah paling special aritu..huhu..<3<3

Pastu,aku sambut dgn buah hati plak..
kebetulan dia baru lepas konvo..jadi aku nak celebrate sekali konvo die..
aku ade wt satu hadiah nie tuk die..gambar ade..
tapi aku terdelete..argggggghhhh..penat aku wt..tapi gambar terdelete lak.. -.-"
gambar time celebrate lak byk pada encik kekasih..
tapela..ok nie kek hari jadi aku..:)


kek black forest..nampak simple tapi SUPERB SEDAP dan SUPERB BESAR! huhu..
adik dia yang buatkan..
thanks a lot chef zira..:)))

kami celebrate kt pizza hut..
sbb tak pernah makan pizza same2 so decide makan pizza jela..then g tgok wayang kt ksl..

nie special gift from him..:)

huhu..suke sgt bantal nie..sangat lembutt..
lena la aku tido tiap2 malam..
thanks my love!

ehem: benci..gambar sume terdelete!