sElAmAt dAtAng kE bl0g UngU kU!! ^^v!

Pages

Wednesday, December 19, 2012

moody..

Assalamualaikum..
sejak semenjak nie aku selalu sgt moody..
tatau nape...
banyak mende yg aku nak share pasal perasaan aku skrg nie..
tapi aku tak bley..
tade sape yg bleyh aku share..
susah nk ckp...

nape ek?
klu dulu,aku happy je..
tapi skrg perasaan mcm nie dtg blek..
huh.............................

Thursday, November 15, 2012

entry tak perlu ada...

Assalamualaikum..:)
hari nie mmg aku tak bermood..
lebih tak bermood bile terjadinye satu peristiwa..
aku yg berdosa atas peristiwa itu..
peristiwa yg menyedarkan aku dari lamunan,khayalan,dan angan-angan..
selama ini aku terlalu taksub dengan duniawi..
aku tidak hiraukan org lain..
pentingkan diri sendiri...pentingkan diri sendiri..
aku yg berdosa tak sedar akan kenyataan sebenar..
aku masih lagi hidup dalam kegelapan..
tak tahu yang mana betul dan salah..
tak tahu yg mana stu org yg penting dalam hidup aku..
peristiwa itu..peristiwa itu...
membuka luas mataku..
peristiwa yg cukup mudah..
tapi sangat menampakkan diriku terlalu bodoh..
kadang-kadang aku malu menyatakan...
sepatutnya...
entry ini tak perlu ada..
cuma aku terpaksa meluahkan yg tersirat d kalbu.......

Tuesday, November 13, 2012

skuter pinkku.. + last payperrr ( post tak disengajakan) :)

Assalamualaikum..
aku baru je habis semester..abes semester ye bukan habis blaja..huhu..
yeaaaahhhh..cuti sudahhh..HOLIDAY TIME!!!
cam biasa..budak sekolah blom cuti lagi aku da cuti..
lepas exam..kemas barang then terus cabut..haha
Alhamdulillah..last payperrr aritu,okla..
tak susah,tak senang..seimbang..:D
tapi esei yang paling besh  sbb soalan die sama cam aku wt esaimen..not bad..:)

eyhhh..apa kalut cite sal exam lak nie..hihihi..
aku nak tayang skuter aku sbenarnya..
ceh..baru ada skuter da kecoh..org lain siap ada kereta ag tak bising pon..haha..
tak kesah la org lain kan3..sbb aku mmg da lama mengidam nak pakai skuter..
AKHIRNYA..impianku tercapai..cewahhh..haha..
da lame jgak la aku dapat aku dapat skuter nie..
dapat k bukan beli..haha
ayah aku yg belikan..bayar cash..RM 4600 gitu la..no hutang2..
nie yg tak besh nie..sume ayah support..:(
bilalah aku boleh bayar blek..T.T
TERIMA KASIH AYAH..:)

jeng..jeng..jeng!!







ok da tutup cite..:)

eyhhh.blom2..
aku nak pilih warna purple..
tapi skuter suzuki nex nie tade warna purple..
so aku tanye mak,warna ape yg cantik,mak ckp warna pink..
kesimpulannya,pink la aku pilih..hakhakahak..

ok..betol2 punye ttup cite..:P




Wednesday, October 24, 2012

bencinya eyebag..:(

Assalamualaikum..

sejak seminggu nie,aku rasa mata aku nak berkelip2 je sentiasa..pastu asyik nak gosok mata je..
apesal ek?
maybe sebab aku bawak moto kot..asyik masuk habuk je time ride tu..
haaa..cakap pasal moto..aku lupe nak tunjuk skuter aku..huhu..:D
next entry nanti aku cite k pasal skuter aku tu..
pink kaler tau~~ haha

balik pada cite mata aku nie..nape ntah..kadang2 aku tak selesa..asyik nak bergosok mata je..
da la mata aku ade skit kedutan..da macam orang tua da...arggghhh tak suke btol!
pastu ade eyebag lak tu..nak cakap tak cukup tido,aku rasa aku da terlebih tido da nie..haha
mana taknya kelas da abes,nie duduk umah lak..haaa.memangla byk tido..:P



nampak tak ade kedutan bawah mata aku..ade eyebag jugak keliling mata..tak cantik la..:(

aku ada cari info dari google..biasala klu bab2 nak cantikkan diri rajin btol cari sumber..klu assignment?hehehe..=.='

lepas da baca tu,aku rasa aku da tau nape mata aku jadi cam kt atas tu..

1.Sebab selalu gosok mata
2. Banyak tido
3.kurang zat (aku kurang makan sayur..haha)
4.lama mengadap laptop

semua nie mmg selalu sgt aku buat..sgt3 selalu..lagi2 sbb first tu..
kadang2 encik kekasih marah sbb asyik gosok mata je.. =.='

sekarang nie aku da buat rawatan ikut info yang aku dapat tu..

1. Buat urutan mata
................................................................................
Caranya, dengan jari tengah lakukan pengurutan dari bahagian tengah kelopak mata ke arah luar, kemudian bergerak ke sudut mata bahagian dalam. Lakukan pengurutan serupa untuk kelopak mata bahagian bawah. Terakhir, urut pangkal hidung dari atas ke bawah. Lakukan sebanyak 5 kali.
- sumber google-
................................................................................
masa cuci muka,memang aku cuci dgn bersih sebersihnye..pastu,sambil2 tu aku buat urutan kt mata supaya aliran darah sekitar mata tu berjalan lancar..:) seyes,bila aku buat urutan nie,aku rasa relax sgt3..
time malam pulak,aku sapu KRIM KONTUR MATA SAFI RANIA GOLD pada mata dengan urutan yg sama..



2. Guna masker

aku baru je try semalam masker untuk mata nie..tatau la berkesan ke tak..hehe..
bila pakai tu mmg rasa relax sgt dan lepas pakai akan rasa tegang dan segar pada bahagian mata..
cam biasa,sebelum pakai kena cuci muka sebersihnya dan lebih elok pakai malam..


aku baru je guna 2 langkah nie..klu berkesan,alhamdulillah..:)
insyallah akan update result klu berjaya..hehe
klu tak,cuba lagi rawatan lain.. ^^v








Monday, October 22, 2012

jalan-jalan together-together..:P

Assalamualaikum..:)

Dalam kesibukan aku berpraktikum,maa ngan yus ajak g legoland..
Waaa..byk duit korang ajak aku g legoland??
mentang2 baru bukak..
haha..
tapi sebenarnye dorg dpt tiket free utk cikgu2 skolah..then dorg dapat g ngan murid ngan cikgu2 skolah dorang..bile dorg g tu,dapat free ag 4 keping tiket setiap sorg...
haaa.sbb tu la dorg ajak aku ngan suez sekali..
erk..faham tak aku cite ape nie?hahaha..belit2 aku rasa..-.-"
tak kisahla..yg penting,kitorang g dgn TIKET FREE...:P
jgn jelesssss~

mula2 decide aku ngan suez tanak g..sbb ade mcm2 problem..
dgn transport tade,masa tade..sbb tiket tue untuk hari isnin je..duet plak tade hal ok je..sbb tiket free kn..hahaha..
 pastu bincang punye bincang jadi plak sbb sayangla..bukan senang nak dapat tiket free..haha (mengade nak ulang banyak kali)
aku ngan suez plan baik punye sbb aku ajak encik kekasih aku sekali..jadi masalah transport settle serta merta..huhu..:D
then..jadila kitorg g LEGOLAND!! :)
(excited lebih....)


gambar permulaan.."Selamat datang ke Legoland" hehe promote skit..:)


masuk2 aku nampak banyak gile reptlika yg diperbuat dari lego..
tempat die mmg besar dan menarik..tapi banyak jugak yang tak siap lagi..:(
mula2 sekali,kitorg masuk satu game nie..
alaa..game die cam cawan pusing2 cam kt fun fair tu..
pastu kitorg try roller coaster lak..
mula2 aku exited gak nak naek sbb tak pernah naek pon before nie..
tapi..bile da tibe kt atas tue aku da mula kecut...arggghhh..-.-"

gambar bwh nie tengah beratur tggu naek roller coaster..:)
muke cover..padahal nga kecut..hahaha


lepas naek je tobat aku tanak naek lagi...taknakkkkkkk!!!.. T.T

then aku ngan kawan2 sume da berpecah..jln asing2..sbb ade yg nak naek roller coaster ag..
ape ag aku pon tarik encik kekasih jgn naek lagi..haha..

aku ngan encik kekasih jalan2 tgok reptlika lego..haa.tgok sendiri la gambar2 nie..mls nak cite panjang2..hehe



reptilika Bandaraya JB..TERBAEK!


haa.tgok..benci aku yg belakang tu..huh.

Taj Mahal..


Singapore kottt.. hehe

daaa..jum balek..:D


legoland besh sbb?
-byk reptilika lego
-byk game (bg org yg suke je..aku takkk.haha)

tak besh sbb?
-byk lagi tempat2 dlm legoland tu yg belum siap




so,aku syorkan bagi yg suke game2 yg menggadaikan nyawa,silalah pergi..hehe





Sunday, October 21, 2012

cikgu ain..

Assalamualaikum..

Buat kedua kalinya aku jadi cikgu sekolah..
walaupun hanya 2 bulan,tapi penatnye mcm bertahun2 da jdi cikgu..huhu..
memang silapla sape yg ckp jdi cikgu nie senang..arh..try ngajar dulu baru korg tw..
penat bukannye ape..penat wt rph yg pnjg berjela..nak2 klu buku rph kne hantar ari jumaat..
lenguh tgan nak menulis tuk ari isnin..:(
klu ade 3 kls..nasibla..hidup mmg taley wt ape da..ngadap mende alah tu jela..waaa..

hehe..tapi jadi cikgu nie seronok gak sbb mcm2 kerenah budak2 nie..
yg degil jgn ckp..yg skema ade..yg suke cari perhatian pon ade..haaa..ini ramai..
yg kelakarnye,ade yg panggil aku cikgu najwa latif la,ade yg panggil cikgu ainan tasnem la..
siap suruh aku nyanyi lagu dorg lagi..aduiii..
mcm2 budak2 nie..hahaha

aku suke cikgu2 kt sk seri alam 2..
sporting,besh,bley wt kwn..:)
tapiiiii..jgn silap..tak sume yg baik..ade gak yg "BERTOPENG"
tak kesahla..yg penting,baik aku jadikan contoh..yg tak baik tu,tutup mata je la..kan3?hehe.

oh yeah..bile cikgu ain da beraksi..:)


 kelas 5 Neptune..yg sporting habis! <3


 4 marikh..dorg nie sgt meriah..suke sgt klu aku buat game..:)


4 Zuhal..degil sikit..tpi dorg la dok cari aku,mintak maaf kt bilik guru..huhu..lucu..




kak ita..:) selalu bersembang2 ngan die..sgt3 sporting! 
byk bantu aku dlm prktikum..aku pon byk bantu die..huhu..last2 die blanje mkn pizza..
terkilan sbb tak bg present tanda terima kasih kt die..
sorry kak T.T



haaa..amek..baru dua bulan,da dpt hadiah macam2 dari murid..:)



hasil tangan aku dan suez...sebenarnye ade 4 mural yg kitorg wt kt sekolah nie..2 kt library..2 kt bengkel..
tapi yang kt library tue just lukis je yg cat budak2..huhu..:p
hat nie tak siap cat sepenuhnye ag..



mural kt bengkel..tak siap..tak sempat amek gambar yg da siap..hehe..:P


yg da siap..:)

 
aku harap satu hari nanti aku jadi cikgu cemerlang..tak cemerlang pon tape la..janji terbaik..:))
aminnnn..


anak encik ali da 22 tahun!

Assalamualaikum..

yeahh..Oktober dtg lagi!!!
special sgt ke bulan oktober nie?
mestila special..bulan yang paling penting dalam hidup aku..
bulan yang memulakan aku melihat dunia..:)
"SELAMAT HARI LAHIR CIK NIA RUN.."
22 tahun sudah..hehe..tapi perangai tak matang2..macam budak2 lagi..
waaa..rasa macam tak caya umur nie da 22 tahun..
macam baru semalam je duduk dalam perut mak,masuk sekolah tadika,main pondok2..
skrang da besar panjang..tapi still tak sedar2 diri..da boleh kawen da awak tu ain..haha..

besh sgt bila umur da 22 tahun nie da dapat anak saudara yang superb COMEL..
alhamdulillah..:)
anak sendiri Insyaallah tak lama lagi..hehe..aminnnn..
Bila umur da makin meningkat nie..macam2 da kene fikir..
kene fikir masa depan..masa depan..
cakap pasal masa depan,aku taktau samada aku da bersedia nak terima tanggungjawab ataupun tidak..
kadang2 bersedia..kadang2 takk..
ok stop sampai situ.. :)

Tahun nie aku sambut birthday dgn family ngan buah hati..
dgn kawan2 tak sambut lagi..sebab masing2 tade duit dan memang plan nak sambut tahun depan je sekali dgn birthday maa ngan sue z..sekali je senang..hapening sikit dan jimat..hehe..

sebenarnya aku tak kisah pon sambut ke tidak..
sbb aku bersyukur Allah da bagi nikmat hidup selama 22 tahun..:)
family aku cukup simple..selalunya mak suke masak sedap2..
alaaa..mak masak pape pon sedap..huhu..
hari tu,mak masak ayam tua masak kari..tadela sambutan yang hangat,,huhu..
tapi mak ayah igt pon da ok..:)
yg beshnye sbb ade qayyum..
Hadiah paling special aritu..huhu..<3<3

Pastu,aku sambut dgn buah hati plak..
kebetulan dia baru lepas konvo..jadi aku nak celebrate sekali konvo die..
aku ade wt satu hadiah nie tuk die..gambar ade..
tapi aku terdelete..argggggghhhh..penat aku wt..tapi gambar terdelete lak.. -.-"
gambar time celebrate lak byk pada encik kekasih..
tapela..ok nie kek hari jadi aku..:)


kek black forest..nampak simple tapi SUPERB SEDAP dan SUPERB BESAR! huhu..
adik dia yang buatkan..
thanks a lot chef zira..:)))

kami celebrate kt pizza hut..
sbb tak pernah makan pizza same2 so decide makan pizza jela..then g tgok wayang kt ksl..

nie special gift from him..:)

huhu..suke sgt bantal nie..sangat lembutt..
lena la aku tido tiap2 malam..
thanks my love!

ehem: benci..gambar sume terdelete!






Sunday, August 26, 2012

nak jerit kuat2!

AKU BOSANNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BOSAN DENGAN SEMUANYA!

Friday, August 10, 2012

banyak sgt!

assalamualaikum ;)
huh..banyak mende aku nak cite..tapi aku tak sempat..
seyesly sejak aku praktikum,aku mmg tak sempat nak on9 sgt..
fb ntah mane..blog nie apatah ag..huhu..
praktikum mmg memenatkan..
tape2..nnt aku cite k..
aku nak cite sal skuter aku..hehe..sal praktikum..mcm2 ag la..
tggu..:)

Monday, July 16, 2012

main masak-masak ke 4..:)

Assalamualaikum..
kali nie masak utk makanan tengahari dgn gunakan microwave je..
masak beramai-ramai..satu kumpulan ada 6 org..

nie menu die..:)

1. KARI IKAN BAWAL..zul ngan mud yg msk..

 
nmpak cam kari ke?sbb resipi die tade soh letak kari..so hasil die jadi warna hijau camni.haha..
tapi rase die sedap gak..cam masak LEMAK IKAN..:p

2. SAYUR BAYAM GORENG.. nick msk


3.SAMBAL GORENG BUNCIS..aku masak..


yang nie kene komen ngan lec sbb banyak sgt hiasan lada merah..:P

yg nie tak sempat nak amek gambar..:(
4.BISKUT BADAM
5.NASI PUTIH
6.AIR KOKO

nampak cam pelikkan masakan kitorg..agak pelikla sbb resipi die cam tah pape tah..hehe..
da la guna microwave.."saya nie org kampung,jiwa kampung,mmg terkial-kialla gune..:D















Tuesday, July 3, 2012

main masak-masak 3..:)

Assalamualaikum..:)
masakan kali ke 3..
TART UDANG BERKEJU,PUDING COKLAT STRAWBERRY,HOT CHOCOLATE..
^^v

 kad menu!!!




hidangan 1 : inovasi warna..kulit pastri wt warna hijau ngan oren..:)


Tart udang berkeju..:))

Hidangan ke 2


Puding coklat strawberry..:))

dua2 aku rasa sedap..haha.puji diri sendiri..
hehehe.aku dapat rase satu je tart tu..:(
balek umah nk wt ag la..<3 <3

Friday, June 29, 2012

main masak-masak 2

Assalamuailaikum..:)
nie kali kedua aku main masak2..haha..
hidangan minum pagi..pastri rapuh n kuih tempatan.. :)

hasil yg aku n partner da wt..


puff istimewa dan kuih ketayap rose..huhu..
kuih ketayap tu tak bape nak jd lorhhh..:(

puff istimewa..bentuk 4 segi..hehe


kuih ketayap rose..;)
bajet nak wat inovasi warna..
last2 tak bape nak jdi..:p
 cara balutan salah..hahaha..
(jgn tiru di rumah ye..)
hiasan pon tak kene..haha

minggu dpn wat tart udang berkeju ngan puding coklat strawberi..=)




Tuesday, June 26, 2012

main masak-masak..;)

Assalamualaikum..:)
sebagai student RBT,kami ada subjek masakan..
nama sedap die PENGURUSAN MAKANAN DAN TEKNOLOGI..
nie bley dikatakan subjek feveret aku la..huhuhu..
yela..nie la masenye nak memantapkan ag skill aku dalam masakan..
klu time PPISMP dulu, kitorg masak kene ikut sebijik2 dalam resepi..
tapi sem kali nie,kitorg kene ubah resepi yg sedia ada ikut kreativiti sendiri..
haaa..menarik tak?huhu..
kiranya kitorg kene rekacipta resepi la..wooo..kene kreatif nie..
klu tak sedap camne?
(habisla sape yg makan makanan aku tu..haha)
nasibla..hahaha..:p

hari nie first day masak..
permulaan,madam cheng (lecture) ckp tayah rekacipta dulu..
wt sandwich je dulu..huhu..=.="
sandwich pon sandwich la madam..

cam bese..masak ngan partner dan partner aku,nicholas..=.=
actually,aku tak yakin gak partner ngan laki nie..
emm..tapi bley jela..alhamdulillah nick bg kerjasama ngan baik hari nie..huhu..

nie la hasil aku n partner..:)


sosej cheese roll ngan egg sosej sandwich..
nyummy2..:)





Sunday, June 24, 2012

diri aku apa kau kesah??

Assalammualaikum..:)
tgok..tgok tajuk..garang tak?hehe
kadang-kadang,aku cukup malas dan tak faham dengan orang sekeliling aku nie..
ini tak kene , itu tak kene..
wt tue salah..wat nie salah..
apa pon tak bleyh la!!
oke finela..memang aku nie tak pandai berfesyen,tak pandai nak bergaya..
aku taula..org kt mktb nie da cukup tw da perangai aku yg suke match2 tudung ngan baju lain kaler..
alaaa..klu aku match sekali pon..warna die tak ketara sgtla..
yg jadi masalahnya sekarang..
klu aku pakai tudung kaler lain,baju kaler lain sekali pon..aku ade kacau hidup orang ke?
aku pakai baju tededah-dedah ke?
sakit sgt ke mata tu tgok?..ish tak fhm la..
keje asyik nak MENGATA ORG JE..
kadang2 aku fikir..ok,dorg just gurau..
tapi bile aku tgok,asyik dok mengata je..
apala masalah dorg kn..
apa yg dorg pakai selama nie,ade ke aku ckp pape..
bile pakai mende pelik skit..da kecoh..pastu bawak cite yg bukan2..
ape bende tah..
aku tak fhm laa..
salah sgt ke aku pakai camtu..
ye..aku taw aku cantik..sbb korg jeles kn..
end10x

entry mengada2..haha

Assalamualaikum..:)
Sem baru da bermula..
cam bese.. first week je mesti aku menyampah dan bosan amat sgt dok kt maktb nie..:(
da la jantung hati aku da abes study..so da tak dpt jumpa selalu da kt mktb nie..T.T
klu dulu,dpt dating..bfast same2..jumpe kt koop..jog same2..
sampai kene main kejar-kejar ngan "pak guard" sbb naek kereta berdua..hahaha..
jahat tak?jahat tak?
alaa..bukan jahat laaa..nakal jep.haha..:p
bese la..hidup as student..mmg camtukn..
(ceh..padahal gelabah semcm time tu..hahaha)
Tapi skrg aku da semangat blek da..
Sbb encik kekasih selalu bg nasihat kt aku,support aku..huhu..
Terima kasih sayanggg.. ;)
I Love U so Muchhhh..
tak sabarnyeee nak kawennnn!!!
anak mak gatal nie..hahahaha..


time nie g majlis kawen kwn die..
amek berkat skit..kot2 pasni kitorg lak..Insyallah..:)
doakan kami k!  
end10x






Thursday, June 21, 2012

Garnier dan Biore

Assalamualaikum..:)
time cuti sem ritu,aku teringin sgt nak beli pencuci muka ngan sunblock baru..
yela..muka aku nie bermasalah sikit..
berjeragat,bintik hitam,berparut ngan kulit kusam..=.="
dengan berbekalkan duit bisnes aku,
aku da 'TERBELI'  

BIORE UV PERFECT FACE MILK 

GARNIER PURE ACTIVE


ramai yg ckp dua2 produk nie bagus..
ag2 yg biore uv tue..
lepas je guna produk nie,muka aku da start gatal2..
mula2 aku biarkan je..
then,pakai kali kedua..arggghhh..gatalnye muka..damn! =.="
waaa..muka aku tak sesuai ngan dua2 produk nie..:(
pasnie tanak beli ag da..
agak membazir disitu..T.T










Wednesday, June 20, 2012

Bawal Roses :)

Assalamualaikum..:)

ladieshop.com juga menjual bawal roses <3 <3
4 warna sahaja yg tinggal..;)
bawal yang lembut dan mudah dibentuk..
roses yang kecil dan comel..
grab it NOW!
harga RM 30 tidak termasuk postage..
 kepada yang berminat boleh tinggalkan comment..:)

R 02
GRAY + BLACK
RM 30
AVAILABLE



R 05
SOFT BLUE + LIGHT BLUE
RM 30
SOLD OUT



R 06
BLACK + RED
RM 30
SOLD OUT




R 07
LIGHT RED + RED
RM 30
AVAILABLE



Tudung Bawal 3 Tone Polkadot.. :)

Assalamualaikum.. :)


ada sesiapa minat tak?
TUDUNG BAWAL 3 TONE POLKADOT..:)
warna yg cantik-cantik..
harga RM 25 tidak termasuk postage..
bawal yang mudah dibentuk..
sesiapa yang berminat boleh tinggalkan komen yep..:)
atau kunjungi facebook kami..http://www.facebook.com/ladieshopcom



TB 21
BROWN + GREEN
RM25
AVAILABLE


TB 22
PURPLE + PURPLE
RM 25
SOLD OUT


TB 23 
LIGHT RED +  RED 
RM 25
SOLD OUT


TB 24
BLUE + PURPLE
RM 25
AVAILABLE


TB 25 
PINK + RED
RM 25
AVAILABLE


TB 26
TUQOISE + GREEN
RM25
AVAILABLE


TB 28
DARK BROWN + BLACK
RM25
AVAILABLE


TB 29 
ORANGE + BLACK
RM 25
AVAILABLE


TB 02
PEACE + RED
RM 25
AVAILABLE


TB 06
ELECTRIC BLUE + SOFT BLUE
RM 25
AVAILABLE


TB 07
BLUE + PURPLE
RM 25
AVAILABLE